Slår seg opp mot verdenstoppen

Cecilia Brækhus bokser for ny seier i dag.

(Dagbladet.no): I går kveld slo 24-åringen ut irske Alanna Murphy i 63-kilosklassen i Norway Box Cup. I dag venter franske Cindy Orain i finalen.


- I semien hadde hun en bra første runde, hvor det fløt godt. I den andre runden ble hun litt mer stresset, før hun rodde det inn i den tredje runden, forteller trener Max Mankowitz, som sier hovedproblemet var at boksingen ble for ensformig.

- Hever seg til finalen

Han innrømmer at både han og eleven kan ha undervurdert motstanderen litt. Samtidig ser han det som en styrke at Brækhus vinner en greit selv på en dårlig dag. Poengsifrene ble til slutt 18-14.

Nå ser begge to fram mot finalen, som går av stabelen i Oslo Bokseklubbs lokaler klokka 15.45 i dag.


- Orain er en vanskelig motstander, men Cecilia hever seg nok til finalen, tror Mankowitz.

- Eksepsjonelt talent

Han beskriver bergensjenta som et eksepsjonelt boksetalent. Etter å ha bokset i bare to og et halvt år (hun var kickbokser før det), er hun allerede i verdenstoppen. Dessuten har hun fått profftilbud.

TALENT: Cecilia Brækhus fra Sandviken i Bergen beskrives som et eksepsjonelt boksetalent. Her feirer hun etter å ha blitt europamester i fjor. Foto: Morten F. Holm/Scanpix
TALENT: Cecilia Brækhus fra Sandviken i Bergen beskrives som et eksepsjonelt boksetalent. Her feirer hun etter å ha blitt europamester i fjor. Foto: Morten F. Holm/Scanpix Vis mer

- De største styrkene hennes er at hun har god bevegelighet, og så er hun flink til å høre på rådene hun får underveis i kampen, forteller han.


Fra før har Brækhus VM-sølv, EM-gull og EM-sølv i boksing, i tillegg til VM- og EM-gull i kickboksing. Nå er neste mål å bli sikre verdenstronen også i boksing.

SLAGKRAFTIG: Cecilia Brækhus i aksjon under EM-finalen mot russiske Julia Nemtsova i fjor, en kamp hun til slutt vant.