BLIDERE OG BLIDERE: Ole Gunnar Solskjær fortsetter å vinne, smiler stadig bredere og kommer stadig nærmere fast jobb. Alel sa det var umulig. Nordmannen har gjort det mulig. Foto: AP
BLIDERE OG BLIDERE: Ole Gunnar Solskjær fortsetter å vinne, smiler stadig bredere og kommer stadig nærmere fast jobb. Alel sa det var umulig. Nordmannen har gjort det mulig. Foto: APVis mer

Solskjær ubeseiret på elleve kamper

Slår Solskjær ut PSG må jobben være hans. Hvis ikke blir han holdt for narr på Old Trafford

Begrepet flytsonen har fått et nytt synonym og en helt definert mening: Manchester United under Ole Gunnar Solskjær.

I SERIEKAMP NI etter at han fikk jobben tok Ole Gunnar Solskjær Manchester United inn blant topp fire på tabellen.

18. desember sa vi det var i nabolaget til utopi.

9. februar er plutselig alt bortsett fra Premier League-tittelen mulig.

KAN MANCHESTER UNITED slå Paris Saint-Germain i den første åttedelsfinalen i Champions League på Old Trafford førstkommende tirsdag? Selvfølgelig kan de det. Kan Manchester United slå Chelsea i FA-cupens femte runde på Stamford Bridge 18. februar? Selvfølgelig kan de det også. Og etter det kommer Liverpool til Old Trafford (24. februar) før Manchester United skal til Parc des Prince for returoppgjøret mot PSG 6. mars.

Kan de vinne de kampene også?

Ja, selvfølgelig kan de det.

SANNSYNLIGHETEN FOR AT så skjer, at Manchester United fortsetter suksessen under Ole Gunnar Solskjærs modige ledelse, øker for hvert spark laget tar på ballen. De går nesten på vannet nå, United. De vinner fordi de vinner. Tap, hva er det? Det var noe de lot seg plage med i fjor. Og så vinner de fordi tilnærmingen til spillet er ukomplisert og rett og fram, det er ikke noe taktisk hokus pokus.

Man tar selvfølgelig sine forholdsregler.

Men mest av alt handler det om å eksponere spillernes og lagets offensive sider.

Løpe framover og spille framover.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR byttet ut seks spillere fra laget som slo Leicester 1–0 i forrige runde, og vant en ny bortekamp veldig enkelt uten å slippe inn mål. At Marcus Rashford, Jesse Lingard og Ashley Young kunne sitte på benken kampen igjennom var også en seier. Eric Baillys fem minutter for Ander Herrera helt mot slutten er ditto. For like mye som Fulham borte handlet om tre poeng og den ubeseirede rekka, nå på elleve kamper, handlet lørdagen i London også veldig mye om tirsdagen hjemme på Old Trafford.

Da Ole Gunnar Solskjær fikk jobben i desember snakket vi om Paris Saint-Germain som den første virkelig store kampen.

Fra da til nå er den blitt helt gedigen.

FA-CUPEN ER blitt et mål for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Det er naturlig etter det som har skjedd. Er laget i bollen når kvartfinalene trekkes i Champions League om en måneds tid, vil plutselig den turneringa også bli muligstemplet på Old Trafford. Og hvorfor ikke selv om det fortsatt er mange relevante grunner til å stille spørsmål ved lagets forsvarsspill?

Det har skjedd større overraskelser i Champions League.

BESTÅR HAN TESTEN mot Paris Saint-Germain har ikke Ole Gunnar Solskjær flere tester å bestå. Han er best i England siden 18. desember. Klart best. Virker det i Europa også tror jeg jobben er hans. Eller for å si det på en annen måte, den bør være hans om Manchester United kommer ut på topp mot Paris.

Skjer det har Ole Gunnar Solskjær ikke bare levert over evne, han har levert over alle mulige forventninger.

Er ikke det godt nok har Manchester United holdt mannen for narr.