Frida Karlsson og Ebba Andersson

Slår tilbake etter Norge-stikk

Frida Karlsson og Ebba Andersson slår tilbake etter treningskritikk fra norsk ekspert: - Han vet virkelig ikke hele bildet, og derfor synes jeg egentlig ikke han trenger uttale seg om det, sier Karlsson.

SVENSK HÅP: Frida Karlsson er et av sveriges store medaljehåp i Beijing. Foto: Shutterstock editorial
SVENSK HÅP: Frida Karlsson er et av sveriges store medaljehåp i Beijing. Foto: Shutterstock editorial Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar går OL i Beijing av stabelen. Som vanlig knyttes det stor spenning til duellen mellom Norge og Sverige, og kanskje da spesielt i skisporet.

Torsdag møtte den svenske duoen Frida Karlsson og Ebba Andersson media i Stockholm. Karlson ble i sommer tvunget til å ta et steg tilbake på grunn av helsesituasjonen, men er nå tilbake.

Spørsmålet er om det svenske skiesset kommer i så god form at hun kan tukte sin største konkurrent, Therese Johaug.

- Nei, nei, nei

Rett før månedsskifte uttalte TV 2s langrennsekspert Petter Skinstad at svenskene overhodet ikke hadde kontroll på treningsmengden til de svenske langrennsjentene.

- Nei, nei, nei. De har ikke kontroll. Ser du på for eksempel Frida Karlsson, som har jevnlige avbrekk, så er det ingenting som er under kontroll. Therese Johaug har kontroll. Hun er veldig sjelden syk eller sliten og opprettholder kontinuiteten i treningshverdagen. Det er kontroll, sa Skinstad.

SMERTE: Frida Karlsson hadde tydelige smerter etter målgang. Vis mer

På pressetreffet torsdag ble Karlsson konfrontert med uttalelsen.

- Han vet virkelig ikke hele bildet, og derfor synes jeg egentlig ikke han trenger uttale seg om det, sa hun.

- Jeg tenker ikke på henne (Johaug) i min utvikling, jeg tenker på hvordan jeg skal utvikle meg. De kan skrive hva de vil og tro hva de vil, jeg føler meg trygg på det jeg gjør. Det påvirker meg ikke at de skriver om meg, sa Karlsson videre.

Advarer

NRK-ekspert Torgeir Bjørn uttalte i september at de svenske jentene måtte overgå seg selv for å kunne ta opp jakten med Johaug, og at veien ditt kan bli humpete.

PÅ PALLEN: Frida Karlsson (f.v), Therese Johaug og Ebba Andersson sto sammen på pallen i VM i Oberstdorf. Foto: Lise Åserud / NTB
PÅ PALLEN: Frida Karlsson (f.v), Therese Johaug og Ebba Andersson sto sammen på pallen i VM i Oberstdorf. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

- Da er veien kort til at det bikker over, går på smeller og at de presser seg for hardt, sa Bjørn.

I likhet med Karlsson, var kollega Andersson lite imponert over den norske kritikken.

- Jeg vet hva jeg gjør i trening for å fortsette utviklingen og ta skritt framover, og jeg gjør det uansett hva Therese gjør eller ikke gjør. Selvfølgelig har du alltid ambisjoner om å komme så langt som mulig, og slik ting står akkurat nå, er hun den vanskeligste å slå. Men jeg vil ikke si at jeg setter opp treningen min bare for å slå Therese, da ville jeg vært ute og syklet, sa Andersson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer