<p>GRAVID: Serena Williams er gravid, og tar en pause fra tennisen. Her følger hun med på French Open. Foto: Starface / Splash News</p>

GRAVID: Serena Williams er gravid, og tar en pause fra tennisen. Her følger hun med på French Open. Foto: Starface / Splash News

Vis mer

John McEnroe om Serena Williams

Slår tilbake etter tennislegendens utspill: - Hold meg utenfor

John McEnroe mener at Serena Williams ikke ville være høyere enn nummer 700 på verdensrankingen, hadde hun spilt mot menn.

(Dagbladet): Tennis-legende John McEnroe har nettopp sluppet boka «But Seriously». I den anledning ble han intervjuet på radio i USA - der han ble konfrontert med en setning der han skriver at Serena Williams er den beste kvinnelige tennisspilleren noensinne.

Intervjueren spør hvorfor han bruker ordet «kvinnelige» foran karakteristikken.

- Hvis hun hadde spilt i herreklassen hadde hun vært nummer 700 i verden, sier McEnroe, og skaper naturlig nok oppstuss om påpekningen av at det er forskjell på herrer og damer i idretten.

- Hold meg utenfor

Serena Williams, som er gravid og ute av tennissirkuset for en stund, tok til Twitter for å svare på utspillet.

- Kjære John, jeg beundrer og respekterer deg, men vær vennlig og hold meg utenfor dine uttalelser som ikke baserer seg på fakta, skriver Williams.

Serena Williams har vært verdens ubestridte ener på kvinnesiden i en årrekke, og har vunnet 34 Grand Slam-titler.

- Jeg har aldri spilt mot noen som er ranket der (herrerankingen), og det har jeg heller ikke tid til. Respekter meg og mitt privatliv nå mens jeg forsøker å få en baby. Ha en god dag, fortsetter hun.

God spiller

McEnroe la til i intervjuet at han er full av beundring for Williams.

- Det betyr ikke at jeg ikke syns hun er en utrolig god spiller, for det gjør jeg. Men hadde hun bare spilt mot herrer hadde det vært en helt annen historie, legger tennis-legenden til.

McEnroe har vært fan av Williams i mange år, og til tross for at han anerkjenner spranget opp til en imaginær verdenstopp uten kjønnshensyn, holder han døra åpen for at det spranget kan være borte på et eller annet tidspunkt.

- Kanskje det på et eller annet tidspunkt kan komme en kvinnelig tennisspiller som er bedre enn alle andre. Jeg har bare ikke sett det i noen annen idrett, og jeg har ikke sett det i tennis. Men jeg antar at alt er mulig på et eller annet tidspunkt, sier McEnroe ifølge Sky