TILBAKEVISER: Britiske Daily Star hevder i dag at Oscar Pistorius skal ha brukt et balltre kvelden kjæresten Reeva Steenkamp ble drept. En bekjent av Steenkamp som identifiserte liket, tilbakeviser påstanden. Foto: AP Photo. FAKSIMILE: Daily Star.
TILBAKEVISER: Britiske Daily Star hevder i dag at Oscar Pistorius skal ha brukt et balltre kvelden kjæresten Reeva Steenkamp ble drept. En bekjent av Steenkamp som identifiserte liket, tilbakeviser påstanden. Foto: AP Photo. FAKSIMILE: Daily Star.Vis mer

Slår tilbake mot brutale balltre-rykter

Mannen som identifiserte Reeva Steenkamp.

(Dagbladet): Oscar Pistorius er tiltalt for drapet på kjæresten Reeva Steenkamp og skal møte i retten 4. juni. Steenkamp ble skutt og drept i Pistorius' hjem for halvannen uke siden.

Den britiske tabloidavisa Daily Star har i dag en forside med teksten: «Pistorius knuste kjærestens hode med et balltre»

I selve saken skriver avisa at Pistorius først slo Steenkamp med et balltre før han angivelig skal ha skutt henne. Daily Star hevder politiet har fortalt disse detaljene til Steenkamps familie.

Pårørende overrasket
Opplysningene stemmer i så fall ikke overens med det Cecil Myers, som var med å identifisere liket, forteller til britiske The Telegraph. Rett etter drapet hevdet flere medier at politiet hadde beslaglagt «et blodig balltre». Opplysningene ble aldri bekreftet av politet.

Myers var en nær bekjent av avdøde.

- Da jeg identifiserte henne så jeg ingen tegn på det (bruk av balltre), sier Myers til Telegraph, som også påpeker at han er overrasket over ryktene.

- Første gang jeg hørte om det, var da jeg leste det i avisa. Jeg vet ikke hvor det stammer fra, sier Myers.

Slo seg gjennom døra
Under kausjonshøringen forrige uke kom Pistorius med sin egen forklaring på hva som skjedde drapskvelden.

- Jeg har vært utsatt for innbrudd og trusler tidligere. Derfor sover jeg med en 9 mm pistol under puta. Jeg våkna og tenkte å stenge igjen døra da jeg hørte en lyd fra badet. Jeg kjente skrekken komme, fortalte Pistorius.

Pistorius hevder deretter at han skjøt gjennom døra, og at han så fant kjæresten på badet.

- Jeg brukte balltreet til å slå meg gjennom badedøra, fortalte han.