FÅR KRITIKK:   Sebastian Coe gikk hardt ut mot dopingavsøringene i friidretten denne uka. Mannen som er aktuell som ny president i det internasjonale friidrettsforbundet kalte det hele  sensasjonsjagende journalistikk.  Foto: NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Sebastian Coe gikk hardt ut mot dopingavsøringene i friidretten denne uka. Mannen som er aktuell som ny president i det internasjonale friidrettsforbundet kalte det hele sensasjonsjagende journalistikk. Foto: NTB ScanpixVis mer

Slår tilbake mot Coe:- Dette lukter billig valgflesk

Reagerer på krigserklæring.

Den tyske journalisten Hajo Seppelt er en av hovedpersonene bak dopingdokumentaren som har rystet friidretten denne uken. Han reagerer sterkt på Sebastian Coes uttalelser om at arbeidet er en «krigserklæring mot friidrett».

Gravejournalisten jobber for tyske ARD, og utarbeidet sammen med Sunday Times en dokumentar om Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) som hadde unngått å etterforske hundrevis av mistenkelige dopingprøver mellom 2001 og 2012.

Dokumentaren har fått massiv oppmerksomhet kun uker før friidretts-VM i Beijing starter. Sebastian Coe, som håper å bli ny IAAF-president, mener den er et svik mot idretten.

- Dette er en krigserklæring mot sporten min, sa han.

Valgflesk Seppelt slo torsdag kraftig tilbake mot OL-vinneren.

- Dette lukter billig valgflesk for å få flere stemmer. Mannen er tydeligvis ikke noe annerledes enn andre idrettsledere. Er Mr. Coe i en posisjon som gjør ham mer skikket til å vurdere dette enn dopingforskere?, sa han til Reuters.

Totalt gikk Seppelt og resten av teamet gjennom 12.000 blodprøver. Forskerne Robin Parisotto og Michael Ashenden ble brukt til å analysere prøvene. De to mener at en tredel av medaljevinnerne mellom 2001 og 2012 har gitt mistenkelige prøver.

Ifølge Reuters ønsket ikke Coe å kommentere Seppelts uttalelser, men han understreket at han og brorparten av dem som jobbet med friidrett var sterkt imot doping.

La på Han har også avvist at hans uttalelser ble gitt for å sanke stemmer.

- Jeg kommer alltid til å forsvare idretten min når den blir urettferdig behandlet - enten det er valg eller ikke, har Coe sagt.

Seppelt fortalte også at ARD og Sunday Times siden mars har gitt Coe muligheten til å uttale seg i dokumentaren.

- Da jeg personlig snakket med Coe la han på og nektet enhver samtale, sier han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram