Dagbladet møtte Solskjær i Manchester

Slår tilbake mot kritiker: - Hvem som helst kunne ikke gjort det

Ole Gunnar Solskjær om familielivet, ambisjoner, press og egne styrker.

KREVENDE PERIODE: Ole Gunnar Solskjær innrømmer overfor Dagbladet at det å kombinere en jobb i Manchester med familieliv hjemme i Kristiansund ikke bare er enkelt. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MANCHESTER (Dagbladet): Dagbladet fikk et eksklusivt møte med Ole Gunnar Solskjær (45) på treningsfeltet Carrington fredag formiddag, like etter at de røde hadde trukket Barcelona i kvartfinalen i Champions League.

Før den tid kommer kampene på rad og rekke, og allerede lørdag kveld venter Wolverhampton i kvartfinalen i FA-cupen.

- Vi gleder oss. FA-cupen er viktig i England, og det er den mest realistiske sjansen vi har til å nå en finale og vinne et trofé. Så var Wolverhampton borte kanskje de siste vi ville ha, så det blir tøft. Men vi er i god form og har en bra sjanse, forteller Solskjær, som innser at presset ligger på hans menn til tross for bortekamp på en vanskelig arena.

- Vi er kanskje favoritter, men de har vært veldig god mot topp seks-lagene. Så det blir tøft.

PÅ PLASS: Dagbladet møtte Solskjær på Carrington - Manchester Uniteds treningsanlegg. Foto: Kristoffer Løkås / Dagbladet
PÅ PLASS: Dagbladet møtte Solskjær på Carrington - Manchester Uniteds treningsanlegg. Foto: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Om familien

Solskjær har flyttet inn i en leilighet i Manchester, men det er fremdeles ikke like hjemmekoselig som hos familien i hjembyen Kristiansund.

Jobben som manager i Manchester United er blant fotballverdens mest hektiske og utfordrende, og nordmøringen legger ikke skjul på at det blir mindre tid til familieliv nå.

- Akkurat denne perioden her, fram til sommeren, så blir det litt annerledes. Vi blir nødt til å ofre litt. Det er ikke like enkelt det, men vi klarer det som familie.

- Hvor ofte får du sett dem?

- På FaceTime ser jeg dem hver dag. Det er kjekt. Det er annerledes nå enn for 20 år siden.

- Savner du dem?

- Klart det, du savner å være sammen med dem du elsker å være sammen med, sier Solskjær.

Samtidig som han svarer høflig på spørsmål rundt familien, legger han heller ikke skjul på at det ikke er hans favorittemne å fortelle mediene om.

- Jeg sagt at alle spørsmål om familien, det liker jeg ikke å svare på. Sånn er det bare. Nå er jeg manageren Ole Gunnar Solskjær og ikke pappaen.

MANAGER: Ole Gunnar Solskjær utenfor Manchester Uniteds treningsanlegg. Foto: Kristoffer Løkås / Dagbladet
MANAGER: Ole Gunnar Solskjær utenfor Manchester Uniteds treningsanlegg. Foto: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Følger med på mediene

Med en imponerende rekke resultater har spekulasjonene rundt nordmannens framtid på Old Trafford eskalert. United har framstått som et nytt lag kontra hvordan de var under José Mourinho, men Solskjær lar seg ikke affisere av skriverier i mediene eller fansens ønsker rundt hans framtid.

- Jeg har blitt så vant med det. Det er ikke et problem. Jeg fokuserer ikke på det, og det er en av styrkene mine; at jeg ikke lar meg påvirke negativt av kritikk eller spekulasjoner eller skryt. Men jeg vet hva som blir skrevet, det er en del av jobben. I tilfelle jeg må reagere på noe eller sette noen på plass, sier han.

Evnen til å ikke fokusere på spekulasjonene eller ei, Solskjær legger ikke skjul på at han gjerne forblir på Old Trafford over sommeren.

- Alle har lyst til å være manager for Manchester United. Det var noe av det første jeg tenkte på da jeg ble spurt også. Er jeg god nok? Er jeg klar? Vil jeg ha det ansvaret som blir gitt? Og det følte jeg egentlig ganske kjapt; det vil jeg, forteller 46-åringen.

Selvsikker Solskjær

Selv om de aller fleste har nærmest unisont hyllet jobben Solskjær har gjort i Manchester United så langt, blant andre tidligere spiller Paul Ince har hevdet at nesten hvem som helst kunne gjort den samme jobben.

Solskjær har fått med seg uttalelsene og skriveriene, men selvsikker på seg selv og sine metoder.

- Jeg vet at ikke hvem som helst kunne gjort dette. Det er ingen som hadde kommet og gjort det på min måte, vi er alle unik. Og selv om jeg ser til Ferguson, og han er rollemodellen min, så kan ikke jeg gjøre det på samme måte som han gjorde.

- Fantastisk

Før Dagbladet møtte Solskjær 1-til-1, snakket han om Champions League-trekningen til norsk presse.

- Det blir fantastisk. Det er mindre enn ett år siden jeg ble slått ut i NM for Brattvåg med Molde, så skal jeg nå lede laget mitt i en kvartfinale i Champions League mot Barcelona på Camp Nou og Old Trafford, sier Solskjær.

På spørsmål om hvordan han skal håndtere superstjerna Lionel Messi, svarer Solskjær:

- Han og Ronaldo er de beste spillerne i verden de siste ti åra, så det er ikke den letteste oppgaven, men vi har fått den utfordringen her nå, så vi må jo bare kjøre på.

Solskjær har allerede opplevd et stort øyeblikk på Camp Nou, da han avgjorde Champions League-finalen i 1999 mot Bayern München.

- Det finnes ikke så veldig mange bedre minner enn akkurat den, nei, så det var en fantastisk kveld det. Det er 20 år siden nå, så det skal bli kjekt å komme tilbake, sier Solskjær.

CL-trekningen:

Kvartfinalen i Champions League:

Ajax - Juventus

Liverpool - Porto

Tottenham - Manchester City

Manchester United - Barcelona

Førstnevnte har hjemmekamp først. Kvartfinalekampene spilles 9./10. og 16./17. april.

Trekningen kunne nesten ikke vært verre for Manchester United, som i tillegg må spille hjemmekampen på Old Trafford først. Dette fordi Manchester City ble trukket til å spille hjemmekamp samme uke som byrivalen, noen som gjorde at Uniteds kamp ble flyttet som følge av sikkerhetsgrunner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer