José Mourinho

Slår tilbake mot kritikerne

José Mourinho mener at han ikke fikk nok ros for United-tida.

FIKK SPARKEN: José Mourinho slet mer og mer med å overbevise fansen i Manchester United, og fikk til slutt sparken av klubben. Foto: Tgsphoto / REX / NTB Scanpix
FIKK SPARKEN: José Mourinho slet mer og mer med å overbevise fansen i Manchester United, og fikk til slutt sparken av klubben. Foto: Tgsphoto / REX / NTB ScanpixVis mer

José Mourinho har vært ganske ordknapp om tiden i Manchester United etter at han fikk sparken og ble erstattet av Ole Gunnar Solskjær. Han klarte aldri å vinne ligaen med klubben, men han vant blant annet Europa League og tok seg til en andreplass bak suverene Manchester City i 2018.

I tillegg har han bedre seiersprosent enn managere som Jürgen Klopp og Mauricio Pochettino, i tillegg til at han har nest best seiersprosent blant alle United-managerne i klubbens historie.

Men høsten 2018 begynte han å få flere og flere mot seg - både eksperter, fans og angivelig spillerne også. Blant annet valgte han ved flere anledninger å benke Paul Pogba, og stemningen mellom Mourinho og franskmannen virket alt annet enn god spesielt høsten 2018.

«Wow, jeg gjør det bra»

Men nå har Mourinho uttalt seg om tiden i United i et intervju med den engelske TV-kanalen Sky Sports. Han mener at han ikke har fått nok ros for jobben han gjorde i den engelske storklubben.

- Jeg kan bare si at Manchester United-tiden var ikke en enkel tid. Jeg følte alltid at det å vinne Europa League var fantastisk, men det føltes ikke sånn på måten folk reagerte på det, sier Mourinho til Sky Sports, og fortsetter:

- Å komme på andreplass var en enda større bragd, så jeg følte nok: «Wow, jeg gjør det bra. Jeg gir alt og jeg får ikke tilbake det jeg føler jeg fortjener».

I dag er Mourinho fortsatt ikke manager i noen klubb, men han har ved flere anledninger varslet om at han kommer tilbake i manageryrket når rett tilbud kommer.

Taus om framtida

Ifølge rykter skal han ha avslått tilbud fra Benfica tidligere.

- Det eneste jeg kan love dere er at når jeg er klar for en ny klubb, så kommer jeg til å være så utrolig glad at jeg går inn på pressekonferansen med et stort smil. Det kan jeg love, sier Mourinho.

Han har også ved tidligere anledninger blitt linket til gamleklubbene Inter og Real Madrid. Men begge klubbene gikk i stedet for henholdsvis Antonio Conte og Zinédine Zidane.

Mourinho har selv hevdet i et tidligere intervju med Sky Sports at han ikke kommer til å forhaste en beslutning.

- Jeg må være rasjonell. Jeg må ikke velge noe bare fordi jeg ønsker å jobbe og fordi jeg er desperat etter jobb - jeg må velge fordi det er det riktige prosjektet for meg, den rette motivasjonen for meg, sa portugiseren den gang.

Mourinho har i grunnen nesten bare store klubber på CV-en sin, og det kan forventes at neste jobb blir intet unntak. Til nå har han vært sjef i Benfica, U.D. Leiria, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid og Manchester United.

Ellers har han etter United-tiden vært fotballekspert for TV-kanalen Bein Sports.