Wales - Norge 17.30:

Slår tilbake mot kritikken

De norske landslagsjentene innrømmer at forrige kamp mot Wales var under pari, men mener kritikken i etterkant var i overkant tøff.

UENIG: De norske landslagsjentene kjenner seg ikke igjen i kritikken etter forrige landskamp mot Wales. nå kan de sikre EM-billetten mot nettopp Wales på mandag. Foto: Terje Pedersen / NTB
UENIG: De norske landslagsjentene kjenner seg ikke igjen i kritikken etter forrige landskamp mot Wales. nå kan de sikre EM-billetten mot nettopp Wales på mandag. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

BISLETT STADION (Dagbladet):

- Hadde Norge møtt et godt fotballag ville det vært trøbbel på Ullevaal. Alvorlig trøbbel, slik oppsummerte Dagbladets kommentator Morten P landskampen mot Wales for en måneds tid siden.

De norske landslagsjentene hadde en dårlig dag på jobb og en litt heldig scoring fra Guro Reiten sikret seier mot Wales, som flere hadde regnet med at Norge skulle ha full kontroll på.

I etterkant var flere kritiske til den norske prestasjonen.

- 7-1 over Hviterussland, 13–0 over Færøyene (B) og to ganger 6–0 over Nord-Irland gjør dessverre ikke Norge til et veldig godt fotballag. Det forteller bare hvor lett det er. Samtidig forteller 1–0 over Wales denne tirsdagskvelden hvor vanskelig det kan være når ingenting stemmer, skrev Morten P blant annet.

Tirsdag skal Norge igjen møte Wales, denne gang i det lille landet vest i Storbritannia. Et enkelt poeng i den kampen er nok til å sikre den norske EM-billetten neste sommer.

Slår tilbake

Etter at forrige ukes kamp mot Hviterussland ble utsatt, har det norske landslaget hatt en hel treningsuke sammen. På trening på Bislett Stadion slår jentene tilbake når de blir konfrontert med kritikken fra forrige gang Wales sto på motsatt banehalvdel.

- Det er jeg ikke helt enig i. Forrige samling var litt spesiell. Da var det seks måneder siden vi sist var samla. Det tar litt tid å komme seg inn i det igjen. Vi er selvfølgelig ikke fornøyd med den prestasjonen, sier målscorer den kvelden, Guro Reiten, til Dagbladet.

Hun fortsetter:

- Wales er et bra fotballag. Alle de vi møtte i den kampen møter vi i hverdagen i England. Så vi hadde ikke forventa oss at det ble overkjøring som mange andre hadde trodd, forklarer Chelsea-spilleren.

- Ekstremt

Klubbvenninne og landslagskaptein Maren Mjelde mener i likhet med Reiten at det norske fotballpublikummet nok undervurderte Wales sist.

- Jeg synes det er ganske ekstremt å si det etter én kamp og vi har ikke vært samlet på seks måneder. Jeg tror også at folk ikke helt vet hvor gode Wales er. Mange trodde at det bare skulle bli en walkover, sier Mjelde til Dagbladet før hun innrømmer at prestasjonen var under pari.

- Vi erkjenner jo at prestasjonen ikke var god nok. Men i sånne kamper så er det viktigste å få med oss den seieren. Nå er vi så nærme å kvalifisere oss og når vi kommer oss dit blir det matching mot enda bedre motstand.

Caroline Graham Hansen er glad for at folk bryr seg om det som skjer på landslaget, men mener kritikken ikke stemmer.

- Vi hadde en veldig fin samling sist og vi var veldig gode på trening. Det hakket i matchen og det tror jeg er første gang under disse trenerne at vi har hatt gode treninger og det ikke er bra i match. Det var første gang og da har vi lært av det og så vet vi hva vi må gjøre bedre, sier Barcelona-profilen til Dagbladet.

Kampstart på Cardiff City Stadium er 17.30 norsk tid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer