Maren Lundby

Slår tilbake mot kritikken

At Maren Lundby (27) er med i «Skal vi danse» midt under sesongoppkjøringen vekker oppsikt blant idrettskollegene.

SLÅR TILBAKE: Maren Lundby ser ikke noe problem med å delta i «Skal vi danse». Foto: Thomas Andersen / TV 2
SLÅR TILBAKE: Maren Lundby ser ikke noe problem med å delta i «Skal vi danse». Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Emil Iversen er klar på en ting. Han kunne ikke vært med i «Skal vi danse» i disse dager. Det forteller han i et intervju med NRK der han kritiserer Norges beste skihopper Maren Lundby for å gjøre nettopp det

- Hun er veldig politiker og skal ha litt mer premiepenger, og det er veldig bra. Men å kombinere det med å være realitydeltaker hele høsten er for meg veldig uprofesjonelt. Det hadde jeg aldri fått godkjent av min trener, sier han til kanalen.

Det samme melder langrennskollega Erik Valnes.

LAVAZÈ: De norske skijentene er for tiden på høydesamling i Italia. Video: Haarstad/Særsland/Løkås Vis mer

Slår tilbake

Nå slår Lundby knallhardt tilbake mot kritikken fra langrennsduoen.

- Jeg kan godt skjønne at de er kritiske, men så vidt jeg vet er det vel bare jeg som vet hva som kreves for å bli best i verden til å hoppe på ski. Og derfor gjør jeg som jeg gjør i år, uten at jeg trenger å utdype det noe mer», skriver hun i en tekstmelding til NRK, og fortsetter:

- Det er mulig Emil er litt misunnelig på at han ikke ble spurt, men jeg vet ikke. Kan godt invitere han nedover på dansetrening og en kaffe om han vil høre mer om hvorfor jeg gjør som jeg gjør. Jeg håper på positivt svar til det, sier hun og spøker om Iversen kanskje også ønsker tips om hvordan man vinner OL-gull.

Allroundtrener Eirik Myhr Nossum mener at han hadde sett på det som veldig useriøst dersom en av hans utøvere skulle deltatt på «Skal vi danse».

Emil Iversen forteller NRK at han tviler på at Lundby klarer å gjenta OL-bragden fra Pyeongchang, men dersom hun gjør det, så skal han også bli med å danseprogrammet neste år.

- Veldig bra eller veldig dårlig

Maren Lundby er for tiden Norges beste, kvinnelige skihopper. Hun kan skilte med både OL-gull og VM-gull - og i tillegg har hun vunnet Verdenscupen sammenlagt tre år på rad. Mer enn noen andre norske skihoppere.

Under VM i Oberstdorf tidligere i år imponerte hun stort og tok medalje i alle renn hun stilte opp i. Før årets Skal vi danse-sesong uttalte hun at hun var usikker på hva det ville ha å si for oppkjøringen.

- Det kan bli veldig bra eller veldig dårlig, så vi får se, sa Lundby.

- Jeg vet ikke hva jeg har blitt med på, la hun til.

Lundby er fortsatt med i programmet etter to episoder. I den første episoden fikk hun 17 poeng etter en wienervals med partneren Philip Raabe. I den andre episoden gikk det litt tråere for hoppstjerna som fikk beskjed om at hun marsjerte flere steder i dansen. Likevel hentet hun hjem 13 poeng.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer