Alexander Sørloth:

Slår tilbake mot Lagerbäck

Ordkrigen mellom landslagssjef Lars Lagerbäck og Alexander Sørloth fortsetter. Spissen hevder Lagerbäck lyver i sine uttalelser, og raser mot NFF, som benekter Sørloths beskyldninger.

KONFLIKT: Lars Lagerbäck og Alexander Sørloth på pressekonferanse 10. oktober. Før uoverensstemmelsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
KONFLIKT: Lars Lagerbäck og Alexander Sørloth på pressekonferanse 10. oktober. Før uoverensstemmelsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lagerbäck og Norges Fotballforbund gikk torsdag ut med sin versjon av den såkalte Sørloth-saken i en pressemelding og på NFFs nettside.

Lagerbäck og Sørloth endte i verbal klinsj etter at Norge tapte EM-omspillet mot Serbia nylig. Det skjedde under et evalueringsmøte som skal ha vært ganske langt, heftig og etter hvert med høy temperatur. Lagerbäck uttalte i pressemeldingen at Sørloth kalte ham og assistent Per Joar Hansen for inkompetente.

Senere torsdag kom Leipzig-spilleren via sin agent Morten Wivestad på banen til NTB.

– Jeg har aldri sagt at noen i trenerteamet er inkompetente. Aldri. Jeg har etter at vi spillere ble bedt om å komme med tilbakemeldinger, sagt at jeg var veldig kritisk til hvordan vi forberedte oss til kampen mot Serbia. Også de taktiske vurderingene som ble gjort underveis, sier Sørloth.

– Alt jeg sa i møtene med trenerapparatet gikk på fotballfaglige aspekter med ønske om at laget skulle være enda bedre forberedt til kamper. Og særlig denne.

– Ærlig

Sørloth fortsetter: – Jeg har alltid vært tilhenger av folk som er ærlige, direkte og tydelige. Denne gangen ble det litt for tydelig. Så tydelig at de bryter sine egne prinsipper om å ikke ta interne uenigheter med pressen. Plutselig var det greit å skrive pressemelding om hva enkeltpersoner sier og gjør på lukkede møter. Da føler man seg alene når man egentlig skal være på lag.

– Jeg var egentlig ferdig med denne saken. Vi hadde «shaket hands» og sett hverandre i øynene. Og det er sånn jeg liker det. Det må være rom for kritikk og skuffelse på et lag. På samme måte som det må være rom for jubel og skryt. Vi tar ofte på oss store sko, da må vi tåle at vi av og til tråkker hverandre på tærne. Det står i pressemeldingen fra NFF at jeg ikke ønsket komme med ytterligere kommentarer.

– Det stemmer ikke. Jeg ville ta det direkte med de det gjelder. Når jeg forsto at det ville komme en pressemelding fra NFF om hva som skjedde på et internt spillermøte, uttrykte jeg et ønske om å få se den før den ble publisert. Sånn at jeg eventuelt kunne legge til noe. Den ble aldri sendt til meg.

NFF står fortsatt på sitt når Dagbladet spør om en kommentar til det Sørloth sier.

- På grunn av Alexanders uttalelse og at det handler om et landslag, føler vi oss tvunget til å kommentere hva hans agent sier. Dette er ikke elitefotball for oss. Vi antar videre at det som agenten sier er Alexanders mening. I fire dager har vi gitt Alexander muligheten til å kommentere hva som skjedde og bekrefte at vi ble enige om å la saken ligge etter at han ba om unnskyldning for oppførselen. Hadde han gjort det, hadde vi ikke kommentert saken ytterligere. Dessverre har ikke Alexander samme mening som oss om hva som skjedde på møtet. Vi kan og vil si veldig tydelig at agentens uttalelse ikke stemmer overens med trenerteamets. Vi står fremdeles ved beskrivelsen vi ga tidligere. Forøvrig vil vi ikke kommentere dette ytterligere, men vi vil håndtere dette internt. Skulle det dukke opp noe nytt, vil vi selvfølgelig informere om dette, skriver kommunikasjonssjef Svein Graff i en melding til Dagbladet, på vegne av Lars Lagerbäck og assistent Per Joar Hansen, samt keepertrener Frode Grodås.

SERBIA-KAMPEN: Landslagstrener Lars Lagerbäck om Serbia-kampen. Video: NTB. Reporter: Tore Ulrik Bratland Vis mer

– Vil gi alt for Norge

Sørloth avslutter sin oppsummering: – Når det er sagt. Det er ikke synd på meg. Jeg har verdens beste jobb. Nå legger jeg denne saken død fra min side. Jeg kommer sikkert til å bomme på åpent mål en gang til. Men jeg kan love en ting. Jeg kommer til å gi alt for Norge.

Norge spiller tre landskamper i november. De går mot Israel (h), Romania (b) og Østerrike (b). Uttaket der er ventet mandag 2. november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer