Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slår tilbake mot Lundekvams sexpåstander: - Han setter oss i dårlig lys

Tidligere landslagsspillere.

NORGE I 2004: Dette norske laget slo Slovenia 3-0 i VM-kvaliken i 2004. Flere av spillerne reagerer nå på påstander i Claus Lundekvams nye bok om at sexkjøp skal ha vært vanlig på landslaget. Foran fra venstre: Erik Hagen, Tommy Svindal Larsen, John Arne Riise, Martin Andresen og Jan Gunnar Solli. Bak fra venstre: Morten Gamst Pedersen, Thomas Myhre, Andre Bergdølmo, Claus Lundekvam, Steffen Iversen og John Carew. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
NORGE I 2004: Dette norske laget slo Slovenia 3-0 i VM-kvaliken i 2004. Flere av spillerne reagerer nå på påstander i Claus Lundekvams nye bok om at sexkjøp skal ha vært vanlig på landslaget. Foran fra venstre: Erik Hagen, Tommy Svindal Larsen, John Arne Riise, Martin Andresen og Jan Gunnar Solli. Bak fra venstre: Morten Gamst Pedersen, Thomas Myhre, Andre Bergdølmo, Claus Lundekvam, Steffen Iversen og John Carew. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I Claus Lundekvams selvbiografi «En kamp til», som er skrevet sammen med forfatter Thomas Karlsen og som blir å finne i butikkene i morgen, hevder hovedpersonen blant annet at sexkjøp skal ha vært vanlig når 42-åringen var på fotballturer.

«Det skjedde på så godt som alle turer, med landslaget, med Brann, med Southampton, og jeg var langt fra alene om det», står det blant annet i boka, hvor La Manga nevnes som en konkret plass det skal ha skjedd på.

Trond Egil Soltvedt spilte sammen med Claus Lundekvam i Brann fra 1993 til 1995 før han fikk sparken i klubben på grunn av «illojalitet».

- Jeg har ikke spilt med ham på landslaget, men jeg var med Lundekvam i Brann og Southampton. Jeg kan svare 110 prosent på at den tiden jeg var med han i Brann har jeg ikke hørt noenting om dette. Det forundrer meg at han har gjort det. Personlig har jeg aldri kjøpt sex. I den perioden jeg var i Brann har det ikke skjedd i det hele tatt. Jeg har aldri opplevd at folk har kjøpt sex, og jeg har hatt en lang karriere. Jeg vet ikke om noe slik, sier Soltvedt.

Levde annet liv Soltvedt spilte sammen med Lundekvam i Southampton fra 1999-2001.

- I Southampton hadde han et annet sosialt liv enn meg. Han hadde mange engelske venner. Hva han gjorde der kan ikke jeg svare på. Vi har ikke helt hatt de samme interessene, sier Soltvedt.

IKKE FORNØYD:
André Bergdølmo.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
IKKE FORNØYD: André Bergdølmo. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

Claus Lundekvam nevner ingen navn i boka. Det er med på å dra inn mistanke mot mange fotballspillere som har spilt i samme klubb som Lundekvam opp gjennom årene.

- Det går ikke inn på meg personlig. Claus får svare på det han har valgt å skrive om selv. Skulle jeg gitt ut en biografi skulle jeg vært klar på hvem det handlet om, sier Soltvedt.

- Ikke gjeldende Heller ikke Tore Pedersen kjenner igjen beskrivelsene fra tiden på landslaget. Han var såvidt innom Brann i 1994 og 1995.

- Det er ikke noe jeg kjenner meg igjen i på slike turer med landslaget. Det er frikvelder når du er på La Manga eller på turer med klubblag, men det er ikke gjeldende at folk drikker på slike turer, sier Tore Pedersen.

- På landslaget kjenner jeg meg ikke igjen i det hele tatt, det får være Claus sine ord.

Hva folk gjør på fritiden på turer med klubblag kjenner ikke Pedersen til. Han var knapt på turer med Brann i løpet av den korte perioden han var i klubben.

Enig med Siem Generelsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbunduttalte tidligere i dag blant annet dette om Claus Lundekvam:

SPILTE SAMMEN: Trond Egil Soltvedt (t.v) og Claus Lundekvam i Southampton i 1999.
Foto: Håvard Madland,SCANPIX
SPILTE SAMMEN: Trond Egil Soltvedt (t.v) og Claus Lundekvam i Southampton i 1999. Foto: Håvard Madland,SCANPIX Vis mer

- At han vedgår å ha kjøpt sex på fotballturer framstår ikke som veldig overraskende sett i lys av hans tidligere historier. Å dra inn andre i anonyme hopetall står det mindre respekt av.

- Jeg er veldig enig med Kjetil Siem. Det står respekt av at han åpner seg, og mindre respekt av han mistenkeliggjør folk, sier Tore Pedersen.

Pedersen mener det er bra at Claus Lundekvam tar tak i problemene sine.

- Det er trist den historien hans. Står respekt at han har tatt tak i det. Jeg ønsker ham alt det beste.

Overrasket Tidligere Rosenborg- og landslagsspiller Roar Strand reagerer med undring på Lundekvams påstand om at sexkjøp var vanlig på landslaget.

- Jeg verken kjenner meg igjen i eller har hørt fra andre at det var sånn. Det kommer som en stor overraskelse, for å si det sånn. Jeg har aldri spilt på et lag som har hatt en slik tankegang, sier han.

NY BOK: Claus Lundekvams biografi er i salg i morgen.
NY BOK: Claus Lundekvams biografi er i salg i morgen. Vis mer

- Kan du utelukke at en slik kultur har eksistert på landslaget?

- Jeg kan ikke snakke for alle, men jeg har i hvert fall aldri sett noe sånt.
Kritisk Bergdølmo Heller ikke tidligere landslagsspiller André Bergdølmo kjenner seg igjen i Lundekvams påstander.

- På La Manga var det riktignok en del spillere som dro på casino i kjelleren på hotellet, men bordell og sexkjøp er helt ukjent for meg. Det er helt utrolig hvor mange Claus setter i dårlig lys ved å skrive dette. Om det er én eller hundre som har drevet med det, vet jeg ikke, men han setter alle i dårlig lys.

- Blir du irritert på ham?

- Ja, jeg synes han setter folk i dårlig lys. Men det han driver med får stå for hans regning. Jeg kommer uansett ikke til å ta det opp med ham, jeg har ikke noe problem med slike påstander.

- Alkohol, men ikke sexkjøp Vidar Riseth er nok en tidligere landslagsspiller som sier at han ikke kjenner seg igjen i Lundekvams historie.

- Det med sexkjøp kjenner jeg meg ikke igjen i. Jeg har aldri sett noen som driver med sånt. Jeg kan ikke snakke for alle, det blir bare synsing, men Claus får stå for det, sier Riseth til Dagbladet.

EN DEL AV LANDSLAGET: Tore Pedersen.
Foto: Knut  Falch / NTB Scanpix
EN DEL AV LANDSLAGET: Tore Pedersen. Foto: Knut Falch / NTB Scanpix Vis mer

- Hvis du snakker om alkohol er det noe annet, fortsetter han.

- På den tida var det sånn at hvis vi vant, så gikk vi ut og drakk alkohol på en bar eller en restaurant. Noen ganger drakk vi mer enn andre, men det var aldri noen problemer, sier Riseth.

Trønderen har ikke noe problem med at Lundekvam kan få det til å se ut som om mange på landslaget kan ha kjøpt sex.

- Jeg føler ikke at han tar med seg alle i dragsuget. Han får stå inne for det han sier, og jeg blir ikke sur på ham av den grunn, sier Riseth.

IKKE SUR; Vidar Riseth.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
IKKE SUR; Vidar Riseth. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
REAGERER MED UNDRING: Roar Strand.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
REAGERER MED UNDRING: Roar Strand. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media