Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slår tilbake mot magasin som hevder Schumacher kan gå igjen: - Uansvarlige spekulasjoner

Manager Sabine Kehm ikke nådig.

SLITER FORTSATT ETTER ULYKKEN: Michael Schumacher sitter i rullestol og kan ikke snakke. Foto: AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBA / NTB Scanpix
SLITER FORTSATT ETTER ULYKKEN: Michael Schumacher sitter i rullestol og kan ikke snakke. Foto: AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBA / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den tidligere Formel 1-stjerna Michael Schumacher falt stygt på ski i alpene og fikk omfattende hodeskader for snaut to år siden. Nå er han bundet til rullestol, og taleevnen har ennå ikke kommet tilbake.

Tyskeren lå i koma og er blitt skjermet fra offentligheten siden den skjebnesvangre turen. Det har gjort at flere medier har gått over streken i jakten på ny informasjon.

Det tyske kjendismagasinet Bunte påstår i dag at tyskeren har gjort store framskritt. Med tittelen: «Han kan gå igjen», har avisa trykket en artikkel med en anonym person som skal være tett på Michael Schumacher.

- Michael er veldig tynn. Men han kan igjen gå litt ved hjelp fra sin terapeut. Han klarer å gå noen skritt. Han kan også heve armen, sier den anonyme kilden ifølge Bunte.

Tilbakeviser opplysninger Den tyske storavisa Bild tok en prat med Schumachers manager, Sabine Kehm, for å få bekreftet opplysningene som blir sagt til Bunte. Hun hevder at de nye opplysningene ikke stemmer.

- Dessverre er vi tvunget til, etter rapporter i pressen, å gjøre det klart at påstanden om at Michael kan gå ikke samsvarer med virkeligheten. Slike spekulasjoner er uansvarlige, og gitt alvorlighetsgraden av skadene, er det svært viktig for Michael å beskytte sitt privatliv. Dessverre forårsaker de også at mange mennesker får falske forhåpninger, sier Kehm til Bild.

Kehm har jobbet tett på Schumacher-familien i 15 år.

Bunte står likevel på sin versjon av historien etter å ha blitt konfrontert av Bild med de nye opplysningene, skriver sistnevnte. 

Felt i domstol Bunte har tidligere havnet i negativt søkelys. Magasinet var ett av tre tyske kjendismagasin som ble felt i en domstol for å ha spredd falsk informasjon om Schumacher. Magasinene det dreide seg om var Freizeit-Revue, Freizeit-Spaß og nevnte Bunte.

Det var Schumachers kone Corinne som stevnet avisene.

I fjor ble det kjent at Michael Schumacher kommuniserte med familien ved hjelp av øynene, og manager Sabine Kehm avslørte i mai at han hadde gjort ytterligere framskritt.

- Vi kan med glede fortelle at han gjør framskritt. Men vi skal huske på at han ble rammet av alvorlige hodeskader, uttalte Kehm til den tyske storavisa Bild.

Passes døgnet rundt Schumachers hjem skal ha blitt bygget om for å tilpasses den nye situasjonen.

I tillegg skal et team på rundt 15 personer ha blitt ansatt for å passe på 46-åringen døgnet rundt.

Tida etter ulykka har vært preget av et sterkt ønske om å få informasjon om den tidligere Formel 1-gigantens tilstand. Et halvt år etter ulykka skal legejournalene hans ha blitt stjålet og forsøkt solgt.

Schumacher ble verdensmester sju ganger fra 1994 til 2004.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media