Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Erling Braut Haaland:

Slår tilbake mot rykter

Etter bare et halvt år i Borussia Dortmund har det svirret rykter rundt Erling Braut Haaland. Nå svarer han på skriveriene.

HEIT: Erling Braut Haaland har vært på «alles» lepper det siste året. Foto: Ronny HARTMANN / various sources / AFP / NTB Scanpix
HEIT: Erling Braut Haaland har vært på «alles» lepper det siste året. Foto: Ronny HARTMANN / various sources / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Erling Braut Haaland har nå vært i Borussia Dortmund i et halvt år, og han har tatt Tyskland med storm. Med ti kamper fra start i Bundesliga har han scoret 13 mål. Det vil si at han ligger på sjetteplass på toppscorerlista i Tyskland.

Kort tid etter hans overgang fra Red Bull Salzburg, kom det nye rykter om en potensiell overgang. Spesielt Real Madrid har blitt nevnt som nordmannens neste klubb, men også Juventus og Manchester United har blitt nevnt.

FORVANDLING: Erling Braut Haaland vokste svært mye på kort tid i Molde. Da var det greit å ha «tante» Torbjørg i nærheten. Video: Rødt Kort Vis mer

Dortmund møter Hoffenheim i Bundesligaens siste serierundte klokka 15.30 i dag.

- Jeg lever i nåtida

Real Madrid skal ha ønsket å forme en superduo med Haaland og Martin Ødegaard. Det ble hevdet at den spanske klubben vil hente Haaland allerede i sommer.

Men nå slår Dortmund-spissen tilbake mot ryktene som har svirret nesten helt siden han ankom Dortmund. Han hevder at han blir i Dortmund en god stund.

- Jeg lever i nåtida. Jeg har nettopp kommet til Dortmund, og jeg tenker ikke på å dra foreløpig, sier han til den tyske regionsavisa WAZ.

Det hevdes at Haaland har en utkjøpsklausul på rundt 700 millioner kroner - en pris som bør være overkommelig for de største klubbene. Den skal visstnok bli gyldig først i 2022.

- Dortmund er en av de største klubbene i verden. Jeg har signert en langtidskontrakt, og jeg tenker ikke så mye på framtida, hevder 19-åringen.

Vil vinne Bundesliga

Lørdag ettermiddag spiller nordmannen sin siste kamp for sesongen, der hans Dortmund møter Håvard Nordtveit og Hoffenheim. Gultrøyene tapte nylig gullet for Bayern München, men slo Red Bull Leipzig i kampen om andreplassen. Dermed er det egentlig ikke noe å spille for.

Haaland innrømmer at det ikke er noe han er fornøyd med.

- Jeg bestemmer hva som er best for karrieren min her og nå. Jeg vil oppnå noe viktig med Dortmund, og ikke alltid være nummer to. Jeg vil vinne serien så fort som mulig, sier den norske stjernespissen.

Han har ikke bare levert i Bundesliga denne sesongen. I Champions League står han også med noen fantastiske tall. På fire kamper fra start og to kamper som innbytter, har han satt ballen i nettet ved åtte anledninger for gamleklubben Salzburg.

I Dortmund fikk han to kamper, begge mot Paris Saint-Germain, der han scoret to ganger. Gultrøyene røyk til slutt ut av Champions League til fordel for franskmennene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!