Ski-VM 2021: Therese Johaug:

Slår tilbake mot slakt

De norske langrennsstjernenes ydmyke holdning faller ikke i god jord hos «söta bror». - Jeg er bare meg selv, svarer Therese Johaug.

KRITISERES: Therese Johaug og Johannes Høsflot Klæbo får kritikk for å snakke ned seg selv før VM. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KRITISERES: Therese Johaug og Johannes Høsflot Klæbo får kritikk for å snakke ned seg selv før VM. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

OBERSTDORF (Dagbladet): «Varför är ni sämst av alla, Johaug & Kläbo?» spør Expressens kommentator Thomas Petterson i tittelen på en kommentar under VM.

Han sikter til dette:

Før VM uttalte Johannes Høsflot Klæbo at han ikke var favoritt på noen øvelser han stilte opp i. Therese Johaug har sagt at hun vil være fornøyd om hun kjemper om medalje på løpene hun går og har mål om ett gull.

Det får Petterson til å reagere kraftig.

«De to norske superatletene er her i Oberstdorf for å ta rent bord. Og de har all anledning til å tro at det kan bli virkelighet - de er jo best av alle.

Og derfor skulle det være så befriende om Johaug og Klæbo sluttet å stikke dette under en stol og i stedet sier hva de egentlig tenker», skriver Petterson.

- En norsk skole

Overfor Dagbladet utdyper han kritikken mot de norske stjernene.

- Jeg tror ikke Klæbo. Det gjør vel ingen? Det er en selvfølge at han er en superfavoritt, både med tanke på det han har levert de siste åra og løypa her. Han kommer til å løpe opp den bakken på en helt egen måte. Det er et spill for galleriet, sa Petterson til Dagbladet før Klæbo gjorde nettopp det og vant sprinten torsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer