Slår tilbake mot stempelet som illojale

Eirik Bakke reagerer på uttalelsene Mons Ivar Mjelde kom med etter det pinlige tapet mot Molde.

(Dagbladet.no) Molde - Brann 3-2.

«Pinlig.» «Verste jeg har vært med på.» «Verre enn å tape 8-0.»

Mons Ivar Mjelde hadde sin tyngste dag som Brann-trener i går kveld, da laget hans gikk fra å lede 2-0 til å tape på Aker Stadion. Til tross for at de hadde én mann mer på banen.

- Vi var enige om å kjøre kampen ut og ikke gi Molde ferten av noe som helst. De skulle ikke engang får et snev av håp om å greie å hente oss inn. Jeg ønsker ikke å fraskrive meg ansvar, men jeg er avhengig av at spillerne disponerer seg riktig i forhold til mine instruksjoner og ikke går på slike blemmer, sier Mjelde til Dagbladet.no.

Kapteinen reagerer

Brann-kaptein Eirik Bakke liker ikke at trener Mjelde karakteriserer spillerne som illojale.

- Det er vel det vanlige det. Det er riktig at det er vi som er utpå der, meg jeg liker ikke helt svaret hans, så det får han stå for, sier Bakke til BA.

- Jeg liker ikke at han skylder på spillerne. Vi er sammen om dette. Han har ansvaret for oss og må stå for det. Treneren og spillere må stå sammen. Alle må ta skyld. Det er bare å beklage, sier Bakke til BT.

REAGERER: Brann-kaptein Eirik Bakke liker ikke å bli kalt illojal. Foto: SVEIN OVE ERKORNESVÅG/SCANPIX
REAGERER: Brann-kaptein Eirik Bakke liker ikke å bli kalt illojal. Foto: SVEIN OVE ERKORNESVÅG/SCANPIX Vis mer

Mjelde var fryktelig skuffet etter kampen, og han følte at spillerne ikke fulgte taktikken de ble enige om i pausen, da de ledet med to mål og allerede var én mann mer etter Mame Biram Diouf utvisning etter 39 minutter. Etter pause gjorde Molde i perioder som de ville.

- Det var flere som sviktet da de gang på gang gjorde feil som kom av mangel på konsentrasjon og profesjonalitet, sier Mjelde, som påpeker at han er trener og ikke kan løpe og duellere for spillerne.

- Etter pause så det ut som Molde var to-tre spillere flere enn oss på banen.

5-15 mot Molde

Petter Vaagan Moen og Rodolph Austin sendte gjestene i ledelsen, før de helblå slo tilbake etter hvilen. José Motas dobbel og Christian Steens heading sørget for MFK-seier.

Og tapet føyer seg inn i rekken av pinlige Brann-tap.

Spesielt Molde har kost seg mot bergenserne denne sesongen. Først vant de 4-3 i Bergen, før de knuste dem 8-0 på hjemmebane i cupen. Etter gårsdagens seier har Molde 15 mål mot de regjerende seriemesterne denne sesongen.

- Dette er det flaueste jeg har vært med på, mye verre enn å tape 8-0 sa Mjelde etter gårsdagens kamp.

Slår tilbake mot stempelet som illojale
ALDRI VÆRT SÅ SKUFFET: Mons Ivar Mjelde sier gårsdagens kamp er den pinligste han har vært med på.