Slår tilbake mot svindelryktene i Herrera-overgangen

Men hvem jobbet de tre dresskledde mennene egentlig for?

 SMERTE:  Ander Herrera skal ha vært villig til å gå ned i lønn for å spille i Manchester United. Likevel gikk ikke overgangen gjennom. Foto: Henning Bagger / AFP / NTB Scanpix
SMERTE: Ander Herrera skal ha vært villig til å gå ned i lønn for å spille i Manchester United. Likevel gikk ikke overgangen gjennom. Foto: Henning Bagger / AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I morgentimene løp ryktene om at Manchester United skal ha blitt lurt. Klubben skal ha jaktet Ander Herrera, men representantene som forhandlet fram avtalen, var ikke ansatt i den engelske klubben.

Først trodde The Guardian-journalisten Daniel Taylor at de tre mennene var bedragere, som var ute med guttestreker.

Nå viser det seg at de tre dresskledde advokatene (ekstern lenke) ikke skal ha være falske representanter.

Sensasjon Det er fortsatt ikke helt klarlagt hva slags rolle de faktisk hadde, men C More-ekspert Petter Veland kjøper ikke bedragerihistorien.

- Svindel-teorien er typisk Deadline Day, ikke så logisk. Det hadde vært en sensasjon om det var sant. Jeg tror bare folk har lyst til å tro på det, spesielt på Deadline Day. Det er ikke blitt brukt god nok kildekritikk i jakten på å lage den neste stor saken, sier Veland til Dagbladet.

C More-eksperten er ekspert på spansk fotball, og trålet nettet etter oppdateringer etter at saken kom fram.

- Sid Lowe, som pleier å ha de sikreste kildene, skrev i natt at det mest sannsynlig var en misforståelse.  Det har kommet fram at det var feil at de representerte Manchester United, men det betyr ikke at de er svindlere. De kan ha jobbet for Herrera selv eller klubben for å aktivere klausulen, sier Veland.

Og Sid Lowe selv, slo også tilbake mot ryktene i natt.

- Jeg er blitt fortalt at bedrageri-historien ikke er reell. Det er en stor forskjell på å ikke kjenne noen til at de skal være bedragere. Jeg tror det har vært en massiv svikt i kommunikasjonen, skrev Sid Lowe på Twitter i nattetimene.

 DE TRE UKJENTE:  Det er ikke disse tre mennene som forhandlet for Ander Herrera i går. Foto: Darko Vojinovic / AP / NTB Scanpix
DE TRE UKJENTE: Det er ikke disse tre mennene som forhandlet for Ander Herrera i går. Foto: Darko Vojinovic / AP / NTB Scanpix Vis mer

Han mener de tre dresskledde mennene kan ha hatt en reell jobb i jakten på å få Herrera til Manchester United.

- Advokater for klubben. Advokater for spillerne. Det er ikke det samme. Og det er der rota i problemet ligger. Det, og mangelen på kommunikasjon, skriver Lowe.

Moms-krøll Det har fortsatt ikke kommet noen endelig beskjed om Uniteds interesse for Herrera var reell i utgangspunktet. Men ifølge The Telegraph, var moms årsaken til at Manchester United trakk seg fra avtalen.

Herrera skal ha hatt en utkjøpsklausul på 30,5 millioner pund, men Manchester United måtte ha betalt moms i tillegg. Det ville ha ført overgangen opp i 45 millioner pund, skriver The Telegraph.

Det er helt vanlig prosedyre i Spania å legge moms på toppen av overgangen i Spania, skriver avisa. Det virker rett og slett som United har glemt å ta høyde for det i overgangssummen, og valgte i stedet å satse på Fellaini.

Avisa mener at de tre dresskledde mennene skal ha forsøkt å fått klarhet i Herreras klausul, og skulle eventuelt betale ut klausulen for Manchester United, skriver Football-espana.

 LITE TROLIG:  Petter Veland tror ikke på ryktene om en bedrageri-historie.  Foto: C More
LITE TROLIG: Petter Veland tror ikke på ryktene om en bedrageri-historie. Foto: C More Vis mer