Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slår tilbake mot SVT-ekspert

- Det er vel jeg som sitter med fasit, sier Therese Johaug.

SUVEREN: Therese Johaug vant dagens 10 km fellesstart tolv sekunder foran Heidi Weng. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix.
SUVEREN: Therese Johaug vant dagens 10 km fellesstart tolv sekunder foran Heidi Weng. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix. Vis mer

Den norske langrennsstjerna vant dagens 10 km fellesstart suverent.

Heidi Weng kom på andreplass 12,3 sekunder bak Johaug, mens Ebba Andersson tok den siste pallplassen 12,9 sekunder bak.

Gapet ned har derimot vært større tidligere denne sesongen. Da Johaug vant 10 km i Davos for to uker siden, var det et halvt minutt foran Weng.

- Tidlig i rennet så sa jeg at Johaug var jaget og stresset, og det så man først og fremst på slutten. Hun gjør ikke sitt beste løp, og jeg tror det skyldes at hun føler seg jaget og stresset, sa SVT-ekspert Johanna Ojala etter rennet, ifølge Expressen.

LER: Heidi Weng og Therese Johaug deler ikke Gjert Ingebrigtsens mening om løpsteknikk. Reporter/video: Øyvind Godø/Kristoffer Løkås Vis mer

- Uenig

Da Johaug ble konfrontert med påstanden etter rennet av Expressen, var hun ikke av samme oppfatning som SVTs ekspert.

- Nei, det er jeg litt uenig i, faktisk. Jeg synes at det gikk veldig bra i dag. Jeg er fornøyd med den luka jeg fikk. Det var tross alt fire-fem løpere bak meg som kunne dra nytte av at de kunne dra sammen, sier Johaug.

- Så Ojala tar dermed feil?

- Det er vel jeg som sitter med fasit, og jeg synes at jeg gikk veldig bra på ski i dag, sier Johaug og ler.

- Veldig trist

Samtidig som hun vant åpningen i Tour de Ski, mistet hun også en av sine argeste konkurrenter.

Stina Nilsson har slitt med en ribbeinsskade som hun pådro seg tidligere i vinter, og etter dagens renn kom beskjeden om at hun må bryte på grunn av smertene.

- Akkurat nå kjenner jeg det ganske mye i ribbeina. Jeg fikk ganske mye smerter fra Planica. Det er en risiko for at jeg ikke kan fortsette. Det påvirker meg mer enn jeg trodde, sa Nilsson til SVT.

Kort tid etter kom altså beskjeden om at hun ikke kan fortsette. Det synes Johaug er trist.

- Det er veldig trist for henne. Jeg vet at Stine er en kandidat som kan kjempe om seieren og pallplass. Det er veldig trist at sånt skjer.