Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slår tilbake mot Trefilovs angrep

Jevgenij Trefilov (64) er kanskje ikke håndballtrener lenger, men fortsetter å vekke oppsikt med kontroversielle uttalelser.

KONFLIKT: Stine Skogrand og Jevgenij Trefilov har helt forskjellige meninger om barn i VM. Foto: NTB scanpix
KONFLIKT: Stine Skogrand og Jevgenij Trefilov har helt forskjellige meninger om barn i VM. Foto: NTB scanpix Vis mer

KUMAMOTO (Dagbladet): Mange nordmenn kjenner igjen Jevgenij Trefilov (64) fra hans tid som russisk landslagstrener. Russeren var mildt sagt lett å få øye på da han var fremdeles var aktiv på sidelinja. Trefilov var kjent for sitt voldsomme engasjement og temperament, og mange av peptalkene hans til de russiske spillerne tålte knapt dagens lys.

64-åringen regelrett skjelte ut spillerne, og fra sin nye posisjon som visepresident i det russiske håndballforbundet, fortsetter han med sin frittalende stil. Tidligere denne uka gikk han ut mot det svenske laget og to av spillerne som har valgt å ta med sine egne barn til VM.

- Bytting av klima, miljø og mat er veldig skadelig for et lite barn, sier han i et intervju med Viasat, gjengitt hos Expressen.

IMPONERER: Japanerne imponerer med sin renslighet, både i byen og i håndballhallene. Video: Rødt Kort. Vis mer

- Et egoistisk valg

Stine Skogrand (26) var den eneste norske spilleren som tok med barn til Japan. Hun hadde med Adam (7 md.) til Kumamoto den første tiden av mesterskapet, og forstår lite av Trefilovs kritikk.

- Jeg skjønner ikke hvorfor han skal uttale seg om det, sier landslagsspilleren.

Skogrand sier at det gikk helt fint å ha med sønnen på tur.

- Jeg hadde jo med Adam selv hit. Det er jo et egoistisk valg selvfølgelig, for det er bare jeg som har lyst til at han skal være med hit. Men han tar ingen skade av det. Da får han lære seg å være litt sosial, smiler hun.

Også i den svenske leiren reagerer de på Trefilovs kritikk.

Slår tilbake

Det er to av lagets aller største stjerner, Isabelle Gulldén og Linn Blohm, som har tatt med barna på tur. De er begge ferske mødre. Gulldén fikk sønnen Lias i juli, mens Blohm fikk sin sønn, Wilton, for 1,5 år siden.

- Han får mene det han vil. Hadde jeg forlatt Lias hjemme i en måned, hadde sikkert noen reagert på det også. Det er alltid et eller annet. Alle har meninger om det man gjør, og synes det er rett eller galt, sier Gulldén til Expressen.

Blohm benekter også Trefilovs utsagn.

- Barna våre har det veldig bra her. Jeg er ikke enig med ham, sier hun.

Den gamle russeren står imidlertid på sitt.

- Hva klarer en kvinne?

- Jeg er litt overrasket over Sveriges landslag. Det er unødvendig å ha med seg barn. De skal være hjemme opp til en viss alder.

Den gamle landslagstreneren har vanskelig for å tro at en kvinne som nylig har født klarer å prestere på toppnivå.

- Hva kan en kvinne som har født for fem måneder siden klare? Unnskyld meg, men svenske menn kan jo prøve å løpe etter å ha født.

I Norges forrige kamp mot Sør-Korea var Skogrand blant Norges beste spillere. Hun startet ikke de innledende kampene, men har kommet inn som et friskt pust. Mot koreanerne ble det tre mål på Skogrand, som kom seg tilbake i form relativt raskt etter fødselen.

- Jeg synes den fysiske formen ble veldig bra ganske fort. Jeg tok det gradvis og startet med å gå lange turer med barnevogna. Fem-seks uker etter fødselen hadde jeg den første styrkeøkta. Den var uten vekter, forteller hun til NTB.