Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Abid Raja

Slår tilbake

Kritikken har haglet mot kultur- og idrettsminister Abid Raja de siste ukene. Etter å ha gitt Eliteserien klarsignal torsdag kveld, slår ministeren tilbake.

SLÅR TILBAKE: Kultur- og idrettsminister Abid Raja slår tilbake mot kritikken etter å ha åpnet opp for fullkontakt trening og Eliteserie-kamper torsdag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
SLÅR TILBAKE: Kultur- og idrettsminister Abid Raja slår tilbake mot kritikken etter å ha åpnet opp for fullkontakt trening og Eliteserie-kamper torsdag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Kultur- og idrettsminister Abid Raja (V) har blitt beskyldt for å ikke ta toppfotballen på alvor, blitt omtalt som «en klovn» og for å ikke forstå driften av norske fotballklubber.

Spesielt regjeringens tiltakspakke til idretten har vært kraftig kritisert for å ikke favne bredt nok, og for å ikke hjelpe toppfotballen.

Etter at regjeringen torsdag ga tillatelse for fullkontakt-trening og eliteseriekamper i fotball, var det en lettet Abid Raja som fortalte om stormen han har stått i de siste ukene.

- Jeg har jobbet hardt for at vi skal åpne opp fotballen. Det har vært en samlet helhetsvurdering sammen med andre sektorer, men nå er jeg bare glad for at fotballen åpner opp. Det er en utrolig lettelse, forteller Raja til Dagbladet.

- Nå er det jo lov med opptil 200 på tribunen fra 15. juni, så da kan det jo hende jeg får den ene billetten, følger ministeren opp med glimt i øyet.

Temperaturen har tidvis vært høy mellom norske fotballedere og idrettsministeren med beskyldninger og kommentarer begge veier. Blant annet har han blitt beskyldt for å ikke kjempe idrettens sak. Overfor Dagbladet slår han tilbake mot de beskyldningene.

- Som idrettsminister så skal alle i Fotball-Norge og breddeidretten vite at jeg kommer til å kjempe deres kamp hver eneste dag, men når jeg blir stilt spørsmål så kommer jeg til å svare lojalt det regjeringen står for. Men det skal ikke være tvil om at jeg kommer til å fortsette å kjempe deres kamp.

- Trygt med oppstart

Norges idrettsforbund (NIF) og Norges Fotballforbund (NFF) har i lengre tid presset på for å få i gang toppfotballen. Begrunnelsen har blant annet vært at aktivitet og inntekter fra elitefotballen er en forutsetning for at også breddeidretten skal ha levelige kår.

På en pressekonferanse torsdag kveld bekreftet regjeringen at Eliteserien kan komme i gang fra tirsdag 16. juni. Det gjelder også den øvrige toppfotballen hvis NFFs smittevernprotokoll kan bli fulgt.

- For toppidretten er det helt trygt å starte opp, fordi de har laget en egen veileder som gjør at de kommer til å være i karantene selv og ikke kommer til å omgås omverden, og innenfor dette begrensede regimet er dette mulig, utdypet Raja avgjørelsen torsdag.

- Vanlig folk vil ikke klare dette for vi må dra på andre jobber også, mens herrefotballen har dette som fulltidsjobb og de vil klare å operere innenfor dette regimet.

Samtidig varslet regjeringen at breddeidretten kan gjennomføre treninger og annen idrettsaktivitet for inntil 20 personer som holder minst én meters avstand.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!