Slåss for en plass i sola

Hassan El Fakiri er tilbake i Monte Carlo, etter et tungt opphold i Rosenborg. Han har vært på to treningsleirer med AS Monaco, og slåss for et videre liv på solkysten i miniputtstaten. - Nå har jeg i all fall fått en sjanse, sier Hassan til Dagbladet.

25-åringen husker med gru da han kom tilbake til Monaco i fjor sommer, etter å ha spilt vårsesongen for moderklubben Lyn: - Jeg ble sendt rett ned på B-laget første dagen på treninga.

Da Monaco-spillerne ble samlet 20. juni var Hassan inne i varmen, sammen med drøye 30 andre. De første dagene var spillerne gjennom løpetester og diverse prøver for å finne ut hvor de sto helse- og styrkemessig.

Trening i Bretagne

- Så tok trener Didier Deschamps oss med på 10 dagers treningsleir i Bretagne, sier Hassan. - Alle unntatt VM-spillere fra Sverige, Senegal, Argentina og Mexico - de fikk fri.

Alle dager startet opp med 40 minutters løpetur klokka 07.30, fortsatte med mage-, rygg-, balanse-, styrke- eller spensttrening fra 10.30- 12.00, og dagen ble avsluttet med fotballtrening fra 17.30- 19.00.

- Vi hadde én fridag under oppholdet, og spilte én kamp mot 2. divisjonslaget Laval, sier Hassan. - Jeg spilte høyreback hele kampen og klarte meg greit, men back er ikke drømmeplassen min.

Hassan forteller at Monaco har mange midtbanespillere, og tror Deschamps kanskje mener at han ikke passer inn der.

- Men det at jeg får spille fotball, er en betydelig forbedring fra i fjor, sier Hassan.

Spilte back igjen

Etter bare tre dager hjemme reiste laget på ny treningsleir i ei uke. Denne gang til Aix-en- Provence.

- Vi hadde samme treningsopplegg, og nå var VM-spillerne med, minus de to fra Senegal, sier Hassan. - Vi spilte to kamper, og jeg spilte back i begge.

Alle spillerne fikk én omgang hver. Hassan følte at han klarte seg bra.

- Neste onsdag reiser klubben på den tredje og avgjørende treningsleiren, sier Hassan. - 10-11 spillere skal selges eller leies ut.

Kjærestebesøk

I går fikk Hassan besøk av kjæresten Renathe (25). Hun skal være i Monaco et par uker.

- Med all usikkerheten rundt meg, er det håpløst for henne å bli lenger, sier Hassan. - Vi får se hva det blir til framover.

25-åringen innrømmer at han er spent. Spillerne som drar på treningsleir neste uke, er de som kommer til å være i troppen når den franske serien starter 3. august.

- Mitt problem er at jeg har fått sjansen på feil plass, sier Hassan. - Klubben har jo sagt tidligere at de ønsker å selge meg, selv om de ikke har sagt noe denne gang.

Oppholdet i Rosenborg var en stor skuffelse for Hassan. Han ble hentet til Trondheim som en mulig arvtaker for Bent Skammelsrud.

- Jeg fikk ikke sjansen på den plassen jeg håpet på, bortsett fra et par kamper i vinter, sier Hassan. - Men jeg kan også forstå det, Skammelsrud har jo spilt sentralt i 10 år.

Om kort tid får Monaco-spilleren vite om han har en framtid på solskysten i Sør-Frankrike. Skulle svaret bli nei, håper han på en varig løsning i et annet land.

Ikke stor tro

- Når jeg ikke har fått sjansen på midtbanen, har jeg ikke så veldig stor tro på en plass i A-troppen, sier Hassan.

- Kan det bety retur til norsk fotball?

- Nei, jeg kommer uansett ikke tilbake til Norge, sier Hassan El Fakiri til Dagbladet. - Jeg håper jeg blir solgt, og gjerne til engelsk fotball.

NYTER LIVET: Hassan El Fakiri lever et bra liv i Monaco, og har Middelhavet som nærmeste nabo, men er redd han ikke blir der lenge. - Når jeg ikke har fått sjansen på midtbanen, har jeg ikke så veldig stor tro på en plass i A-troppen, sier Hassan.