Slåss om Ruud

De spanske toppklubbene Real Madrid og Barcelona kjemper begge om underskriften til Ruud van Nistelrooy.

LONDON (Dagbladet): Selv om Manchester United-spilleren selv insisterer på at han ikke har noe ønske om å flytte på seg, fortsetter spekulasjonene både i Spania og England. Toppscoreren skal ifølge venner være lei av livet i industribyen Manchester. Ifølge den spanske sportsavisa Marca har fotballspillerens agent gitt Real Madrid et positivt svar med tanke på en overgang etter denne sesongen.

Har pengene

La Ligarival Barcelona skal imidlertid også være interesserte. Nistelrooy er under kontrakt på Old Trafford fram til 2008, og vil bli en kostbar mann. Det skremmer likevel ikke Barcelonas økonomisjef Ferran Soriano.

- Klubben kan reise rundt 400 millioner kroner til spillerkjøp. Alt er mulig, til og med van Nistelrooy, sier Soriano til den spanske radiokanalen Com Radio.

Ifølge SkySports skal nederlenderens agent Roger Linse ha sondert det spanske markedet. Nylig besøkte han Real Madrids toppsjef Florentino Perez. Det er under dette møtet at Linse skal ha gitt Real Madrid et klarsignal til å legge inn et bud på spilleren.

Avkrefter

Manchester United har så langt avkreftet alle avisoppslag, men fansen frykter nå at informasjon blir holdt tilbake. Supporterne har fortsatt ikke glemt hva som skjedde da David Beckham forsvant fra klubben i fjor sommer. I kampprogrammet denne helga prøvde spilleren selv å avkrefte overgangsryktene.

- Det er spekulasjoner. Det som blir skrevet er ikke riktig. Jeg signerte nylig en ny kontrakt med Manchester United for å vise at det er her jeg vil være. Det betyr ikke noe hva avisene skriver. Jeg blir her, og jeg er optimistisk med tanke på framtida, sier van Nistelrooy.

ETTERTRAKTET: Manager sir Alex Ferguson ønsker å beholde toppscorer Ruud van Nistelrooy på Old Trafford, men verken Real Madrid eller Barcelona gir seg i kampen for å sikre seg nederlenderens signatur.