Slåss om VM-tittel

Om seks uker møter Thomas Hansvoll (27) franskmannen Bruno Girard til VM-kamp i lett tungvekt. - Dette blir min tøffeste kamp, men jeg er stolt over å få denne sjansen, sier Hansvoll til Dagbladet.

Steffen Tangstad møtte Michael Spinks i VM-kamp i 1986. 16 år etter får 27-åringen Thomas Hansvoll guttedrømmen i oppfyllelse med Tangstads hjelp. 26. april møter han verdensmester Bruno Girard til VM-kamp i Marseille eller Paris.

Hardkjør

- Dette er veldig gøy for meg. Jeg er litt stolt over at jeg får denne sjansen. At jeg fra lille Norge får bokse VM-kamp, sier Thomas Hansvoll ydmykt.

De neste seks ukene må han gjennom to økter om dagen: tre timer boksing om morgenen og en lang løpetur på kvelden. Ikke rart VM-utfordreren tror det blir enkelt å gå ned fra 85 kilo til matchvekt på 79,5.

- Jeg må bare holde kjeft og trene. Det blir et hardkjør uten like, sier Hansvoll.

Thomas Hansvoll har vært proffbokser siden 1994, men det var først da han slo Ole Klemetsen i kanvasen i sommer at folk fikk øynene opp for Oslo-gutten.

- Det skjedde ikke noe før jeg møtte Ole (Klemetsen). Det var det som var gjennombruddet mitt, sier han.

Den hardtslående nordmannen har siden det slått belgieren Herve de Cloedt knockout i 3. runde i november. Skal han vinne VM-tittelen i World Boxing Association (WBA), regner han med å måtte slå knockout på Bruno Girard.

Pengene ubetydelige

- Han ser enkel ut, sier Hansvoll.

Men ikke tro at Hansvoll tar enkelt på oppgaven av den grunn.

- Dette blir min tøffeste kamp. Han er verdensmester og utrolig tøff. Selv om han bokser enkelt og ikke er verdens sterkeste er han utrolig effektiv, sier utfordreren.

- Jeg må nok avgjøre før full tid, for det blir veldig vanskelig å vinne på poeng i Frankrike. Men jeg har stor tro på at jeg kan bli verdensmester, sier Hansvoll.

Foreløpig er ikke papirene for kampen underskrevet, men ifølge Steffen Tangstad er en muntlig avtale i boksesporten like bindende som en skriftlig. Derfor vet heller ikke Hansvoll hvor mye penger som står på spill i Frankrike.

- Det har ikke blitt de helt store kronene til nå, men det er ikke pengene jeg går etter. Jeg vil ha kampen, sier Hansvoll.

Mens andre boksere drukner i kallenavn, har Hansvoll ingen.

- Jeg har aldri hatt et kallenavn, kanskje jeg får det etter VM-kampen, ler Hansvoll.

HARDKJØR: Thomas Hansvoll møter Bruno Girard i VM-kamp om WBA-tittelen i lett tungvekt. - Han er verdensmester og utrolig tøff, sier han etter gårsdagens trening på Oslo Boksesenter.