RØDT KORT: Jan Vertonghen blir tildelt dagens andre gule kort, og må derfor gå av banen. Foto: Mike Egerton
RØDT KORT: Jan Vertonghen blir tildelt dagens andre gule kort, og må derfor gå av banen. Foto: Mike EgertonVis mer

Byderby mellom Arsenal og Tottenham Hotspur

Slåssing, straffer og rødt kort: - For en fotballkamp!

Seks mål, straffer, slåssing, rødt kort og en ekstrem snuoperasjon var innholdet i dagens byderby i London.

  • Arsenal - Tottenham Hotspur 4-2 (1-2)

Søndagens Premier League-oppgjør mellom Arsenal og Tottenham på Emirates stadion hadde det meste. Tre dødballmål, det første allerede etter 10 minutter, ekstrem høy temperatur, et rødt kort og totalt seks mål.

Hjemmelaget havnet bakpå i første omgang, men kom tilbake og snudde kampen, fra 1-2 til 4-2.

- For en fotballkamp og berg-og-dal-bane det her er, ropte en sjokkert Endre Olav Osnes etter kampens sjette mål, kommentator på TV 2 sportskanalen.

Snuoperasjon

Arsenal måtte se Tottenham ta ledelsen i første omgang, og gikk derfor til pause på stillinga 1-2. Likevel var det mye som tydet på at denne kampen ikke var ferdigspilt.

Andre omgang startet med et like høyt tempo som den første. Etter omtrent ti minutter utliknet hjemmelaget etter at Pierre- Emerick Aubameyang skjøt ballen i mål fra sekstenmeteren.

Så var det Lacazette sin tur. Nok en gang var det Aaron Ramsey som var nest sist på ballen, og Arsenal tok ledelsen.

Det ga bensin på bålet, for bare to minutter seinere var hjemmelaget frampå igjen. Lucas Torreira banket ballen forbi Hugo Lloris fra skrått hold.

Det slo lufta ut av Tottenham, som måtte se at dommeren viste hele seks minutter tillagt tid.

Slåssing

Første omgang kokte. Bokstavelig talt. Allerede etter ti minutter ble hjemmelaget tildelt straffe, da Tottenhams Jan Vertonghen var oppe med hånda og hindret ballen i å havne hos motstanderen.

Pierre-Emerick Aubameyang banket ballen enkelt i mål fra straffemerket.

Så var det Tottenhams tur. Christian Eriksen ble tildelt frispark som lekkert endte i mål, etter en forlengelse fra Eric Dier.

Sistnevnte var også mannen som tvang fram mye sinne fra Arsenals reserver. Etter scoringa løp han mot sidelinja, der både Arsenal-fansen og reservene befant seg, og det ble ikke tatt godt imot. Det endte med en real knuffing mellom de to lagene, etterfulgt av ekstremt høy temperatur i de påfølgende minuttene.

Unai Emery, Arsenals manager måtte gjentatte ganger fram med armene, for å få spillerne til å og roe ned og fokusere på arbeidsoppgavene.

Kort tid etter blusset temperaturen opp igjen. Tottenham ble tildelt straffe, etter at Son Heung-min ble taklet av Rob Holding. En noe tvilsom straffe, da tv-bildene viser at Holding så vidt er borti Heung-mins fot.

Fotballegende og nåværende ekspert, Gary Lineker hadde dette å si om den omdiskuterte straffesituasjonen til Son.

- Garantert straffe, skriver han, som fort kan tolkes med et snev av ironi.

- Dette skriver du bare for å irritere, kommenterer en.

Harry Kane var iskald fra ellevemeteren. Tottenham feiret, selvfølgelig, men Arsenal-spillerne raste. Nok en gang måtte spillerne tvinges ifra hverandre.

- Mer UFC enn fotball på Emirates, jo. Kok, skriver sportsreporter Gunhild Toldnes på Twitter.

Straffe?

2-1 sto altså stillinga til pause. Et særdeles fartsfylt derby med mye innhold, allerede etter 45 minutter. Det er sjeldent det blir servert to straffespark i en omgang, men det skjedde altså i dag.

Tidligere Queens Park Rangers-spiss, Bradley Allen, oppsummerte første omgang slik, på BBC radio.

- Denne kampen har blitt spilt med fantastisk tempo, vært full av hendelser og lidenskap. Arsenal fortjente ledelsen, men Spurs kom etter hvert inn i kampen og scoret fra frispark. Men straffen er omdiskutert. Var det eller var det ikke straffe?