Slåsskamp, dødstrusler, bitre rivaler og en forbanna svenske

UFC-oppgjør utsatt for andre gang.

(Dagbladet): 27. september går «UFC 178» av stabelen på legendariske MGM Grand Garden Arena i Las Vegas. Det store trekkplasteret skulle være tittelkampen i lett tungvekt (93 kg) mellom Jon «Bones» Jones fra USA og svenske Alexander «The Mauler» Gustafsson. 

Oppgjøret skulle være en mulighet for svensken til å bevise at han er verdig mesterbeltet, etter å ha tapt den forrige kampen om tittelen mot nettopp Jones i fjor høst («UFC 165»). 

I midten av juli måtte imidlertid Gustafsson trekke seg. 27-åringen pådro seg en meniskskade under trening, og ble nødt til å operere. 

Slåsskamp Inn som erstatter kom Daniel Cormier. Han er regnet som den tredje beste utøveren i lett tungvekt-klassen, etter Jones og Gustafsson. 

Og der MMA-fans først og fremst gledet seg til Jones - Gustafsson på grunn av det sportslige, klarte Cormier å skape blest rundt sitt møte med mesteren ved å gå inn i en offentlig ordkrig med Jones. 

Det hele toppet seg under en mediadag i Las Vegas forrige uke, hvor de to barket sammen i et realt slagsmål på scenen (du kan se nevekampen på YouTube). Tonen i intervjuene har ikke blitt noe vennligere etter det, akkurat.

Dødstrusler Ikke lenge etter slåsskampen på scenen, stilte Jones og Cormier til et intervju på ESPN. Skjellsord og nedsettende kommentarer haglet, men det mest oppsiktsvekkende skjedde etter at de to var tatt av skjermen. For selv om de ikke lengre var direkte på riksdekkende TV lengre, rullet kameraene fortsatt. Og gutta var ikke ferdige. 

- Hei pingle, er du fortsatt der? spurte Jones. 

- Jeg er her, jeg er her, svarer Cormier. 

Deretter fortsetter krangelen i samme spor som før, men så sier Cormier at han kommer til spytte Jones i ansiktet om de nærmer hverandre én gang til på samme måte.

- Hvis du gjør det, kommer jeg til å drepe deg. Ikke bare banket deg opp - jeg kommer bokstavelig talt til å drepe deg, sier Jones med en alvorlig mine.

Rivalen bare ler det hele bort, men det er ikke vanskelig å forstå hvorfor UFC-tilhengere gledet seg til å se disse to barke sammen i september. 

Det blir det derimot ingenting av.

Skadd mester For denne uka kom nyheten om at også Jon Jones har pådratt seg en skade, og må trekke seg fra «UFC 178». Siden Jones er mester i vektklassen, kan han ikke bli erstattet i tittelkampen. UFC kom raskt på banen og flyttet kampen til «UFC 182» i januar.

Men innen den tid er Alexander Gustafsson skadefri og kampklar. Han har derfor gått hardt ut og krevd sin plass.

FØRSTE MØTE: Jon Jones (t.h.) vant etter dommeravgjørelse mot Alexander Gustafsson i september i fjor. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Chris Young/NTB Scanpix
FØRSTE MØTE: Jon Jones (t.h.) vant etter dommeravgjørelse mot Alexander Gustafsson i september i fjor. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Chris Young/NTB Scanpix Vis mer

- UFC synes tydeligvis at det å oppføre seg som klovner på en pressekonferanse vil hause opp en kamp mer enn at den er århundrets oppgjør. Det er helt latterlig, skrev svensken på Instagram i går, akkompagnert av et bilde av seg selv og Jones, begge mørbankede, fra etter det forrige møtet dem i mellom. 

27-åringen viser til at oppgjøret i utgangspunktet skulle gått mellom ham og Jones.

- Jeg er mer enn klar til 3. januar. Det var min kamp fra starten av, og vil fortsatt ha den, siden jeg er den største tittelutfordreren. Ferdig med den saken, skriver han på Facebook.

Cormier fryktet umiddelbart at han mistet muligheten til å slåss for tittelen mot Jones da sistnevnte ble skadet. Nå skal han ha fått forsikringer om at det blir Jon Jones mot Daniel Cormier i Las Vegas i januar.

- Mitt første spørsmål var «Jeg må ikke stille meg bak Gustafsson i køen nå?» Men Lorenxo Fertitta (direktør i UFC) har forsikret meg om at det fortsatt er jeg som skal møte Jones, sier Cormier ifølge Yahoo! Sports

TETT PÅ: Sekunder seinere bryter slåsskampen mellom Jon Jones (t.v.) og Daniel Cormier ut. Foto: AP Photo/The Las Vegas Sun/NTB Scanpix
TETT PÅ: Sekunder seinere bryter slåsskampen mellom Jon Jones (t.v.) og Daniel Cormier ut. Foto: AP Photo/The Las Vegas Sun/NTB Scanpix Vis mer

PS! Hovedoppgjøret i «UFC 178» blir nå tittelkampen i fluevekt (56,7 kg) mellom mester Demetrious Johnson og Chris Cariaso.

JULING. Jones fikk Cormier i bakken under mediadagen. Foto: AP Photo/The Las Vegas Sun/NTB Scanpix
JULING. Jones fikk Cormier i bakken under mediadagen. Foto: AP Photo/The Las Vegas Sun/NTB Scanpix Vis mer