Slåsskamper da Storhamar slo Stavanger

Teemu senket gamleklubben.

(Dagbladet.no:) Storhamar - Stavanger 4-1. Finske Teemu Kohvakka (33) kom til Storhamar foran denne sesongen, fra semifinalemotstander Stavanger.

Det ser nå ut til å bli en svært verdifull overgang for Hamar-laget.

Kohvakka scoret én gang da lagene møttes i oljebyen på søndag, men det holdt ikke og Stavanger vant 7-5.

I kveld var Kohvakka enda hissigere på mål, og fikk full uttelling med tre scoringer. Stavanger-trener Gunnar Johansson angrer ikke på at de ikke strakk seg lenger for å beholde ham.

- Han valgte å dra fordi Storhamar ga ham mer penger. Han var på en måte ferdig i klubben, selv om han sikkert kunne gjort en god jobb for oss, sier Johansson til aftenbladet.no.

Scoret to på 30 sek.

Stavanger tok ledelsen ved Marius Trygg, men hjemmelaget svarte raskt - og svært brutalt.

I løpet av et halvt minutt sendte Kohvakka Storhamar i ledelsen. Først utliknet han via stanga og så puttet på en retur.

TRE MÅL MOT GAMLEKLUBBEN: Teemu Kohvakka senket Stavanger i den andre semifinalen. Arkivfoto: SCANPIX
TRE MÅL MOT GAMLEKLUBBEN: Teemu Kohvakka senket Stavanger i den andre semifinalen. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer

Det er som sagt av sine egne man skal ha det. Finnen var fem sesonger i Stavanger, før han reiste til mjøsbyen i fjor sommer.

Snaue sju minutter ut i midtperioden økte Kohvakka ledelsen til 3-1, da han scoret i overtall.

Slåsskamper

Derek Eastman satte inn 4-1 fra blålinja rett før lagene gikk inn til den siste pausen, og da ble det veldig vanskelig for Stavanger å snu dette - noe de heller aldri var i nærheten av.

- Vi hadde full kontroll og kledde av dem, sier Storhamar-trener Petter Thoresen til SportN.

De siste minuttene i Hamar OL-Amfi ble preget av mye slåssing på isen. To ganger i sluttminuttene kastet spillere hanskene, og banket løs på hverandre.

Først røk Lars Peder Nagel og Derek Eastman i tottene på hverandre og pådro seg begge liten disiplinærstraff. Kort etter fikk Stavangers Juha Kaunismäki matchstraff da han gikk løs på hjemmelagets Simen Saxrud.

- Er det ikke sånn det skal være, da? Selv om dette kanskje var litt i meste laget, sier Stavanger-trener Gunnar Johansson.

Kraftig VIF-revansje

Vålerenga - Sparta 6-1. VIF, som vant seriespillet denne sesongen, tapte den første kampen mot Sparta 4-1. I kveld slo et revansjelystent Oslo-lag tilbake.

Christian Chartier sendte VIF i ledelsen og Øystein Olsen økte til 2-0 halvannet minutt før den første pausen.

I den andre perioden sa Vålerenga takk for oppmøtet og farvel til sarpingene.

David Nyström, Anders Fredriksen, Mathis Olimb og Fredriksen igjen sørget for at Sparta måtte gå til den siste pausen med hele seks baklengs på samvittigheten.

Martin Hansen scoret et trøstemål rett før slutt, men bussturen hjem til Sarpsborg ble nok ikke noe hyggeligere av den grunn.

Det står nå 1-1 i begge kampene, og semifinalene skal avgjøres i best av sju kamper. Neste duell er på torsdag, i Stavanger og Sarpsborg.

UTKLASSING: Vålerenga-gutta var overlegne i Jordal Amfi i kveld.