HAT-TRICK HERO: Andy Carroll scoret tre av målene i gårsdagens 6-0-seier mot Aston Villa. Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS
HAT-TRICK HERO: Andy Carroll scoret tre av målene i gårsdagens 6-0-seier mot Aston Villa. Foto: NIGEL RODDIS/REUTERSVis mer

Slåsskjempen fikk Shearer til å gå av hengslene

- Carroll er tøff og bærer et stort ansvar.

||| (Dagbladet): Da Andy Carroll scoret sitt tredje i seksmålsmassakren av Aston Villa i går, fant selvfølgelig tv-fotografene Newcastle-legenden Alan Shearer på tribunen. Shearer løp rundt i VIP-boksen, tydelig fornøyd.

Kampen ble Carrolls definitive gjennombrudd på den store scenen.

I sesongens første hjemmekamp - bare noen uker etter at han fikk drømmetrøya, drakt nummer ni.

Blåser i presset Og med nummer ni på ryggen følger han i fotsporene til spillere som Jackie Milburn (177 mål på 353 Newcastle-kamper), Malcolm Macdonald (95 på 198), Andy Cole (55 på 70), Les Ferdinand (41 på 68) og ikke minst Alan Shearer (148 på 303)

- Det er en herlig følelse å score hat-trick. Selvfølgelig sier folk det er et ekstra press å spille med denne drakta, men jeg koser meg med fotballen uansett hvilket nummer jeg har, sier Carroll til ESPN.

Carroll kunne fort sendt Newcastle i ledelsen i åpningskampen mot Manchester United, men bommet. I går var siktet perfekt innstilt, og det sa bang, bang, bang bak Brad Friedel i Villa-buret.

LANG NIERTRADISJON: Newcastle har hatt mange gode niere opp gjennom historien. Andy Carroll er siste skudd på stammen. Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS
LANG NIERTRADISJON: Newcastle har hatt mange gode niere opp gjennom historien. Andy Carroll er siste skudd på stammen. Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS Vis mer

- Han viste forrige sesong at han er kapabel til å score mange mål og nå er utfordringen å vise det også på dette nivået. Han har jobbet hardt med å utvikle seg, og det er opp til omgivelsene og ham selv hvor god han kan bli, sier manager Chris Hughton ifølge Press Association.

Han påpeker også at Carroll - som puttet 17 mål på 39 kamper i opprykkssesongen - ikke bare er en målscorer, men også en tilrettelegger.

- Andy er fantastisk i lufta og definitivt en håndfull for forsvarsspillerne.

Hylles av heltene Og hva med gamlegutta, som har sørget for at det har blitt solgt titusenvis av 9-drakter over benken i Newcastle-sjappa?

- Jeg er glad for at Andy var tøff nok til å ta 9-eren, for det er mange som opp gjennom åra har styrt unna den drakta. Du har et stort ansvar, for det er en stor drakt. Det er noen store, store navn som har båret den - og jeg snakker ikke om meg selv. Jeg tenker på spillere som Milburn, Macdonald og Ferdinand, sier Shearer ifølge Telegraph.

Som Shearer er Carroll en lokal gutt. Han er fra Gateshead, som ligger på den andre sida av elva Tyne.

STOR OG STERK: Andy Carroll i en hodeduell med Nemanja Vidic i åpningskampen. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS
STOR OG STERK: Andy Carroll i en hodeduell med Nemanja Vidic i åpningskampen. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS Vis mer

Macdonald - populært kalt Super Mac - er fra London, men fem år i Newcastle gjorde ham svært populær på St. James' Park. Nå tror Macdonald at også Carroll kan få stjernestatus i nordøst.

- Han brøt en stor barriere denne helga. Den var ikke bare et hat-trick, det var tre scoringer av høy klasse. Nå har han sjansen til å bevise at han er det mange på Tyneside mener han kan være, og det er landslagsmateriale, sier Super Mac til Sky Sports.

Bråkmaker Carroll har også skapt overskrifter utenfor banen, men kanskje han roer seg hvis han fortsetter å bøtte inn mål i Premier League?

Høsten 2007 ble han og to andre spillere sendt hjem fra en U19-landslagssamling, etter at de ifølge Sky Sports var ute for seint i forkant av en kamp mot Romania.

I september 2008 ble han arrestert etter å ha angrepet en kvinne på en pub i Newcastle. Han erkjente politiets advarsel og slapp straffeforfølgelse. 15 måneder seinere ble han pågrepet etter et nattklubbslagsmål ifølge Eurosport, beskyldt for å ha knust et glass i ansiktet på en mann.

Spissen har også vært involvert i noen episoder på treningsfeltet, som manager Chris Hughton nok skulle vært foruten.

I mars angrep han ifølge Newcastle Chronicle Steven Taylor i garderoben, og det endte med et slagsmål som kostet Taylor et kjevebrudd. Også Carroll måtte på sykehus, for å lege skader på hånda.

Bakgrunnen for slåsskampen skal ha vært krangling og bemerkninger om en kvinne.

For å skjule skadene på hendene spilte Carroll med hansker i den påfølgende kampen mot Doncaster, men da han noen dager etter dro på 50 Cent-konsert - var skadene tydelige. Bildet i Daily Mail viste en Newcastle-spiss med to bandasjerte hender.

SKRYTER: Alan Shearer mener Andy Carroll er en tøffing, som tør å spille med ni på ryggen. Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS
SKRYTER: Alan Shearer mener Andy Carroll er en tøffing, som tør å spille med ni på ryggen. Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS Vis mer