Slåsskjempene

NADDERUD (Dagbladet): Stabæk - Sogndal 4- 0. Det er muligens årets frekkeste fotballbilde, men så mener også Stabæk alvor når de nå viser fram musklene som skal gi medalje i årets serie.

Kvartetten Martin Andresen, Christian Holter, André Flem og Thomas Finstad poserer i bar overkropp i gårsdagens kampprogram - under tittelen «Fight Club», hentet fra filmen med samme navn hvor Brad Pitt og Edward Norton slår fra seg i lange baner.

Og nettopp fysikken er den store forskjellen på Stabæk i år og det lekne men lette mannskapet i fjor:

- Vi har hatt en spillestil hvor vi har en tendens til å bli kjempet ut av stilen. Nå er det slutt på det, slår trener Gaute Larsen fast.

Mot Sogndal vant de så godt som alle dueller og - for å si det så brutalt som det faktisk var - rundspilte gjestene. I 2 x 45 minutter.

Skulker ikke

Best - og sterkest - av alle:

Martin Andresen.

- Martin har vært veldig god de siste tre kampene, og er vårt offensive og defensive samlingspunkt. Offensivt har han alltid vært god, men nå viser han muskler også defensivt, skryter Gaute Larsen.

Og delte gladelig ut ros. Fra høyre til venstre. Fra keeper til spiss.

Men det var også dagen å gjøre det på. For det var moro å se Stabæk i går. Veldig moro.

Martin Andresen strålte naturligvis etter praktkampen. Og er ikke i tvil om årsaken til at han nå er bedre og mer stabil enn noen gang.

- Jeg har nok blitt mer voksen. Tidligere hadde jeg en tendens til å skulke unna noen treninger. Det har jeg sluttet med, sier Andresen til Dagbladet.

Fire spissmål

Forsiden på kampprogrammet var også plukket ut med omhu. Stabæk har nemlig hatt en tendens til å avgi poeng mot antatt svakere motstandere.

- Nå skal vi brette opp ermene og slåss og kjempe dem i senk også. Vi er nødt til å vinne de kampene også, om vi skal være med og kjempe i teten, sier Thomas Finstad til Dagbladet.

Spissen fikk 25 minutter som innbytter - og var sterk som en bjørn da han avgjorde kampen med 4- 0 scoringen like før slutt.

De øvrige målene?

Scoret av klubbens tre andre spisser: Christian Michelsen, Tryggvi Gudmundsson og Marel Baldvinsson.

Og nettopp det gledet Gaute Larsen mest.

- Utrolig artig at alle fire spissene scoret hvert sitt mål. For en spiss er det alfa og omega å score mål. De fire støtter hverandre, og gleder seg over hverandres framganger. Denne kampen gir dem alle selvtillit.

Det trenger de også torsdag. Da venter Brann i Bergen. Hvor de tapte 1- 8 i fjor.

Men det var før Fight Club...