Slått av Nansens venner

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Organisasjonen Nansen Child Watch hjalp det armenske Gilikya til Norge. Guttelaget var ikke beskjedne i sitt første møte med norsk fotball.

- Gutter, det er nok nå! Ro litt ned! roper treneren etter halvspilt kamp.

De hører ikke på trenerens råd, og ved kampslutt var stillingen 13-0 til armenerne.

Verden annerledes

Det er første gang laget spiller kamper utenfor hjemlandet. Guttene kommer fra fattige familier i et land som sliter med å bygge opp et fungerende samfunn etter jordskjelvet og løsrivelsen fra Sovjetunionen ved slutten av 80-tallet.

- Vi hadde lyst til å gi guttene en mulighet til å se noe annet enn den grå hjembyen. Vi håper de vil fortelle kameratene at verden kan se annerledes ut enn den gjør hjemme i fattige Armenia, sier Eigil Nansen, barnebarn til mer kjente Fridtjof. Farfaren har fortsatt en spesiell posisjon i Armenia etter at han arbeidet hardt for å skaffe nødhjelp til landet etter krigen mot Tyrkia på begynnelsen av dette århundret. Nå fører Eigil Nansen arbeidet videre gjennom hjelpeorganisasjonen Nansen Child Watch, som har samlet inn penger til turen for de armenske guttene.

Til ære for Nansen

- Dette målet var til ære for deg, Nansen! roper treneren etter det ellevte målet. Toppscorer er Jora Hanesian. Han synes turen til Norge har vært helt topp så langt.

- Pappa har spilt landskamp for Sovjetunionen i Norge, så det er kult å være her og spille . Men nordmennene er dårligere enn konkurrentene våre hjemme, mener 12-åringen, som rekker de fleste av motspillerne omtrent til skulderen.

Aleksander Henskjold hadde den utakknemlige jobben som målvakt hos Bjørndalen.

- Disse var fryktelig gode! Vi slapp inn flere mål i denne kampen enn vi har sluppet inn i hele serien til nå. Men det går nok bedre i neste kamp, for de norske lagene er ikke så tekniske, mener han.

KAMPFAKTA:

Gilikya - Bjørndalen 13-0 (7-0)Klasse D 19

Mål:

Gilikya: Jora Hanesian (6), Levan Razapolian (3) Edgar Manuchian (2), Alexander Petrosian, Gagi Stepanian.

Tilskuere:

ca. 30