Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slått av nederlandsk spurtkanon

Nederlandske Dylan Groenewegen vant massespurten på første etappe av sykkelrittet Volta a la Comunitat Valenciana onsdag. Alexander Kristoff ble nummer tre.

Røyse  20190629.
Alexander Kristoff under Team Coop sin trening før fellesstarten i NM.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Røyse 20190629. Alexander Kristoff under Team Coop sin trening før fellesstarten i NM. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Onsdagens 180 kilometer lange åpningsetappe fra Castelló til Vila-Real endte som ventet med samlet spurt om seieren. Der var spurtsterke Groenewegen den sterkeste.

Alexander Kristoff satt godt med framme i feltet på de siste kilometerne og leverte også en meget solid spurt. På målstreken hadde han likevel to konkurrenter foran seg.

Quick-Step-rytter Fabio Jakobsen ble nummer to.

Carl Fredrik Hagen skulle syklet etapperittet, men han kom ikke til start. Hans lag Lotto Soudal opplyser at nordmannen har pådratt seg en virusinfeksjon.

– Det er ingen dramatikk, kun et lett virus som gjør at kroppen ikke er helt i vater. Jeg tar ingen sjanser på denne tiden av året. Jeg håper å være raskt tilbake i trening og forberede meg til UAE Tour, sier Hagen selv til procycling.no.

Volta a la Comunitat Valenciana består av fem etapper. Torsdagens 2. etappe fra Torrent til Cullera er 181 kilometer lang.