TETT PÅ: Noen ganger kan fansen komme for tett på. Det fikk Richie Porte erfare på den tiende etappen. Denne tilskueren gjør dog ingen ting galt. Foto: Laurent Cipriani / AP
TETT PÅ: Noen ganger kan fansen komme for tett på. Det fikk Richie Porte erfare på den tiende etappen. Denne tilskueren gjør dog ingen ting galt. Foto: Laurent Cipriani / APVis mer

Slått av tilskuer: - Jeg fortjener ikke å bli pisset på

Richie Porte fikk føle dopingbeskyldningene på kroppen.

RODEZ/TRONDHEIM (procycling.no): De siste dagene har det haglet med dopingbeskyldninger mot Chris Froome og Team Sky. Det fikk Froomes hjelperytter, Richie Porte føle på kroppen under den tiende etappen.

Porte jaget desperat etter Nairo Quintana (Movistar), da han angivelig skal ha blitt slått av en tilskuer med tre kilometer igjen.

- Ja, jeg ble slått med tre kilometer igjen. Jeg så ikke hvem det var da jeg var fokusert på å ta igjen Quintana, sier Porte i et intervju med The Cycling Podcast.  

- Har du opplevd noe lignende før?

- Nei, det var mye av den samme atmosfæren opp til Alpe d'Huez for to år siden, men jeg har aldri blitt slått før. For å være ærlig med deg kommer det til et punkt hvor disse journalistene som kommer med ville dopingbeskyldninger er ansvarlig for vår sikkerhet også. Fortjener jeg å bli pisset på? Fortjener Chris Froome alt dette? Jeg tror ikke det. Kanskje om ti år forstår alle at disse seierne er uten juks. Det er en skam hvordan noen av disse menneskene oppfører seg, sier en oppgitt Porte.

Konfronterte kritiker
Etter den ellevte etappen til Cauterets skrev Porte at han hadde konfrontert en kritiker på sin egen Twitter-konto.

- Dagens beste øyeblikk var da jeg hadde en samtale med en som kalte meg en doper på vei til bussen. Han ble dritredd, skriver Porte.

Da Porte ble spurt om hendelsen hadde han følgende å si.

- Jeg er ikke den største fyren, men det sto fire karer der og beskyldte meg for å bruke ulovlige preparater. Når du da stopper opp, feiger de ut og sier unnskyld. Det sier vel litt om hvilke mennesker dette er.

- Så de sa unnskyld?

- Ja, det tok ikke lang tid før de holdt kjeft. Jeg vet at dette kanskje ikke var den beste måten å takle dette på, men det kommer til et punkt hvor du ikke orker mer. Jeg er bare menneskelig jeg også.

- De har ikke peiling
For noen dager ble det lagt ut en video der man kan se Froomes fysiologiske data samtidig som han parkerer konkurrentene på en fjelletappe i 2013. Enkelte mener at disse tallene virker svært mistenkelige.

Froome selv sier han er lei dopingbeskyldningene og sier han har gjort alt en ren rytter kan gjøre.

- Noen mener Froome kan offentliggjøre sine fysiologiske data?

- Disse kritikerne vet egentlig ikke hva de holder på med, så hva skal fysiologiske data hjelpe for? Vet disse såkalte "ekspertene" hva en watt er? De bare sitter der med stoppeklokkene sine og danner sine meninger. 

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!