Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Therese Johaugs comeback:

Slått i bakken av Johaug: - Bedre enn noen gang

Therese Johaug (30) imponerte med supertid i går. Nå sender lagvenninner og trener en advarsel til konkurrentene før vinteren banker på døra.

UTKLASSING: Therese Johaug var suveren under Lysebotn Opp på torsdag. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
UTKLASSING: Therese Johaug var suveren under Lysebotn Opp på torsdag. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDNES (Dagbladet): I april returnerte Therese Johaug til langrennslandslaget etter å ha sonet ferdig den 18 måneder lange dopingdommen.

I går - nesten fire måneder seinere - knuste hun konkurrentene i Lysebotn Opp, som var hennes første FIS-renn siden utestengelsen.

Overfor Dagbladet har Johaug tonet ned forventningene før vinteren, men lagvenninnene sender et varsko på vegne av Dalsbygd-jenta.

- Ting er tilbake slik de skal være. Hun har sonet straffen sin og konkurrentene skjelver i buksa, sier Maiken Caspersen Falla (27) til Dagbladet.

- Jeg er veldig imponert. Jeg gikk opp der selv, så jeg vet hvor vanskelig det er å gå opp der to-tre minutter raskere enn meg, slik hun gjorde. Det er ekstremt sterkt, sier Ingvild Flugstad Østberg (27) til Dagbladet.

Saken fortsetter under videoen.

BLINKFESTIVALEN: Under skiarrangementet Blinkfestivalen, i Sandnes, ble det fredag formiddag holdt ett minutts stillhet for å minnes Vibeke Skofterud. Lagvenninne Ingvild Flugstad Østberg og svenske Charlotte Kalla fortalte Dagbladet at det har vært godt å være sammen i sorgen. Video: Andreas Lekang Vis mer

- Bedre enn noen gang

Johaug selv omtaler Lysebotn Opp som et løp som er «skreddersydd» henne, men gårsdagens supertid, 31 minutter og 46 sekunder, er likevel enestående.

Det er 50 sekunder raskere enn rekorden fra 2012 - som hun selv satt - og ett minutt og 17 sekunder raskere enn hennes vinnertid fra 2016, som var det forrige FIS-rennet hun deltok i.

ADVARER KONKURRENTENE: Maiken Caspersen Falla. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
ADVARER KONKURRENTENE: Maiken Caspersen Falla. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer

- Det forteller at den fysiske formen og utholdenheten er helt på topp. Bedre enn noen gang. Det er en god trygghet før vinteren, sier Geir Endre Rogn (36), trener i elitelag for kvinner, til Dagbladet.

Rogn gir et tydelig «nei» på spørsmål om han er overrasket.

- Hun har jo gjort en veldig god jobb de siste åra, så det var jeg ikke veldig overrasket over, sier Rogn.

Lysebotn Opp er et svært spesiell renn, og Rogn presiserer at det er en rekke andre egenskaper som kreves i et skirenn.

- Det sier mest om den reine utholdenhetskapasiteten. Det var jo også den som jeg var mest trygg på at var helt på topp. I de fleste skirenn er det jo del andre egenskaper som også kreves, og jeg tror de også er veldig bra, men kanskje ikke på det nivået der.

- Vi må passe oss

Ingvild Flugstad Østberg, som nylig kom hjem fra et høydeopphold i USA der hun har trent sammen med Johaug, sier lagvenninna har tatt flere steg i løpet av utestengelsen.

IKKE OVERRASKET: Landslagstrener Geir Endre Rogn. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
IKKE OVERRASKET: Landslagstrener Geir Endre Rogn. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer

- Jeg er veldig lite bekymret for at hun ikke skal gå fort. Det blir ekstremt morsomt å stå på startstreken for første gang i det første nasjonale rennet og i verdenscupen og ha hun ordentlig tilbake, sier Østberg.

- Jeg tror vi skal passe oss alle sammen, legger 27-åringen til.

Kathrine Rolsted Harsem (29) merker ikke den store forskjellen på dagens Johaug og Johaug anno 2016.

PÅ RULLESKI I FJOR: Therese Johaug har trent svært hardt under utestengelsen. Her er hun på rulleskitur i Seiser Alm sammen med broren Karstein Johaug.
Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
PÅ RULLESKI I FJOR: Therese Johaug har trent svært hardt under utestengelsen. Her er hun på rulleskitur i Seiser Alm sammen med broren Karstein Johaug. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

- Hun er så rå som hun pleier å være. Jeg tror vi skal forvente mye av henne til vinteren også, sier Harsem til Dagbladet.

Saken fortsetter under bildet.

SAMMEN I HØYDEN: Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug kom nylig hjem fra et høydeopphold i Aspen, USA. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
SAMMEN I HØYDEN: Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug kom nylig hjem fra et høydeopphold i Aspen, USA. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer

- Nervøs

Da Dagbladet snakket med Johaug etter gårsdagens seier, var 30-åringen åpen om at hun var svært nervøs før comebacket.

Det å dermed innfri så til de grader, imponerer Harsem.

- Selv om hun ikke har vært med i dette «gamet» på to år, så vet vi jo at hun har trent sine timer og at hun er rå på akkurat den distansen vi gikk i går, sier Harsem.

- Det som imponerer meg er hvordan hun takler presset når hun er tilbake som storfavoritt. Vi visste jo at kapasiteten hennes var bra nok til å vinne løpet i går.