MÅTTE NØYE SEG MED SØLV: Andreas Thorkildsen ble henvist til annenplass både i VM i Daegu, og i Diamond League sammenlagt. Begge ganger var tyskeren Matthias De Zordo sterkest. Men Thorkildsen rangeres fortsatt som verdens beste spydkaster.  
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
MÅTTE NØYE SEG MED SØLV: Andreas Thorkildsen ble henvist til annenplass både i VM i Daegu, og i Diamond League sammenlagt. Begge ganger var tyskeren Matthias De Zordo sterkest. Men Thorkildsen rangeres fortsatt som verdens beste spydkaster. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Slått i VM og Diamond League - men fortsatt best

Andreas Thorkildsen topper verdensranking.

Andreas Thorkildsen måtte nøye seg med VM-sølv, men sørlendingen er likevel rangert som verdens beste spydkaster i 2011.

Det viser poengstatistikken til Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), skriver Aftenposten. Listen er basert på de beste resultatene og gitt forskjellig vekttall etter hvor de er oppnådd. Utøverne må stille opp i minst fem konkurranser for å bli rangert.

Thorkildsen tok sølv i VM i sørkoreanske Daegu og ble slått sammenlagt i Diamond League, men topper likevel rankinglisten. I løpet av sesongen tok han tre seirer i Diamond League og kastet 90,61 meter i NM i Byrkjelo. Han hadde fire av de seks lengste kastene i år.

29-åringen har fått 1373 poeng i 2011-sesongen, og han ender dermed foran tyskeren Matthias De Zordo, som tok VM-gull og vant Diamond League. De Zordo fikk 1346 poeng.

(NTB)