<strong>MÅTTE NØYE SEG MED SØLV:</strong> Andreas Thorkildsen ble henvist til annenplass både i VM i Daegu, og i Diamond League sammenlagt. Begge ganger var tyskeren Matthias De Zordo sterkest. Men Thorkildsen rangeres fortsatt som verdens beste spydkaster.  
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
MÅTTE NØYE SEG MED SØLV: Andreas Thorkildsen ble henvist til annenplass både i VM i Daegu, og i Diamond League sammenlagt. Begge ganger var tyskeren Matthias De Zordo sterkest. Men Thorkildsen rangeres fortsatt som verdens beste spydkaster. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Slått i VM og Diamond League - men fortsatt best

Andreas Thorkildsen topper verdensranking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Andreas Thorkildsen måtte nøye seg med VM-sølv, men sørlendingen er likevel rangert som verdens beste spydkaster i 2011.

Det viser poengstatistikken til Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), skriver Aftenposten. Listen er basert på de beste resultatene og gitt forskjellig vekttall etter hvor de er oppnådd. Utøverne må stille opp i minst fem konkurranser for å bli rangert.

Thorkildsen tok sølv i VM i sørkoreanske Daegu og ble slått sammenlagt i Diamond League, men topper likevel rankinglisten. I løpet av sesongen tok han tre seirer i Diamond League og kastet 90,61 meter i NM i Byrkjelo. Han hadde fire av de seks lengste kastene i år.

29-åringen har fått 1373 poeng i 2011-sesongen, og han ender dermed foran tyskeren Matthias De Zordo, som tok VM-gull og vant Diamond League. De Zordo fikk 1346 poeng.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer