Slått med bandykøller og sparket ned på banen

Kvartfinale i World Cup endte i voldsorgie.

(Dagbladet): Det gikk fullstendig av skaftet da svenske Kareby IS tok i mot russiske Zorkij i kvinnenes World Cup-kvartfinale i Edsbyn i helgen.

Det svenske laget ledet 4-0 og var på god vei mot semifinale da kampen utartet til en voldsorgie, skriver den svenske avisa Aftonbladet.

De russiske jentene gikk plutselig til angrep på de svenske spillerne, og dengte løs på dem med alt de hadde tilgjengelig.

- Det var jo mishandling. De slo oss med køllene, sier Karebys Emma Kronberg til avisa.

Ifølge Kronberg startet volden med at en av de svenske jentene ble slått ned minst femti meter unna der ballen var. Da skal dommeren ha blåst av kampen fordi hun ikke kunne garantere for svenskenes sikkerhet, forteller Kronberg.

- Når vi skal gå av isen kommer en av deres spillere og begynner å dytte på meg. Så hoppet hele laget deres inn og begynte å slå helt vilt på alle. Det var fullstendig kaos. De slo og sparket, veivet med køllene. Treneren vår fikk også en på trynet. De som gikk inn og skulle redde oss som lå underst fikk ganske mye juling, sier Kronberg.

Ifølge Zorkij skal de ha blitt provosert av de svenske jentenes skjellsord, blant annet «jævla russersvin», men Kareby-jentene benekter slik ordbruk. Nå avventer de svenske jentene det internasjonale bandyforbundets reaksjon på opptrinnet.

- Det var hugg og slag i alle retninger. Jeg har aldri vært med på noe lignende, det var traumatisk, sier Jan Johansson i Kareby-bandyen til Aftonbladet.

Til tross for dette vant Kareby World Cup med seier mot et annet russisk lag, Rekord Irkutsk, i finalen.