Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slått med fire minutter av Fourcade, vil fortsatt gå sisteetappen på stafetten

Emil Hegle Svendsen (30).

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen bommet to ganger på 20-kilometeren. Men verre: Han hadde tre minutter svakere langrennstid enn vinneren, Martin Fourcade.

Det skjønner Emil lite av.

- Nei, jeg forstår det ikke helt. Det gikk litt tungt i starten, men så løsnet det litt. Fysisk kjentes det egentlig helt ok ut, sier Hegle Svendsen etter en skuffende 32. plass.

Møtte Fourcade - Var det dårlige ski?

- Det er jeg usikker på. Jeg har ikke fått undersøkt det enda. Men tre minutter bak Fourcade i løpstid er jo..., ja mye. Det var en helt anderledes følelse i dag enn på sprinten. Fysisk var det egentlig helt greit, så jeg synes det er rart at jeg er så langt bak.

- Hva tenkte du underveis?

- Jeg skjønte jo at noe var feil da jeg møtte Fourcade uti løypa. Jeg startet jo ca 300 meter bak ham, da jeg så ham uti løypa var han vel en kilometer foran meg. Da tenkte jeg vel ikke så lyse tanker akkurat.

Vil være ankermann - Har du gitt trenerne et problem med stafettuttaket nå? Du var jo regnet som sikker på sisteetappen etter jaktstarten hvor det meste stemte?

- Jeg føler vel at jeg viste sist søndag at jeg har gode kort på hånda når det kommer til en avslutning. Men trenerne får gjøre en vurdering på hvem de føler det er tryggest å ha på sisteetappe. Jeg tror jeg har den beste spurten her, men kanskje er Tarjei hakket råere på siste stående. Det er opp til trenerne, sier Emil Hegle Svendsen, som innrømmer at drømmescenarioet på lørdagens stafett er en spurtduell mot Martin Forucade.

- Det norske laget hadde ei bra første helg i dette mesterskapet. Nå skal vi sørge for at det bkir ei jævla bra site helg også. Det fortjener vi, og det fortjener VM, sier Emil Hegle Svendsen.