Slått ned og sparket

Brann - Lokomotiv Moskva 1-3. Azar Karadas ble slått ned av russeren Jevsejev. Mens Brann-spissen lå nede, ble han sparket flere ganger i ribbeina.

- Jeg har fortsatt to stygge stempelmerker i beina etter taklingen i forkant av situasjonen, sier Karadas til Dagbladet.

Her er hendelsesforløpet etter cirka 60 minutters spill:

  • Azar Karadas blir taklet stygt bakfra av russeren Jevsejev et stykke inn på russisk banehalvdel. Brann-spilleren reagerer med å skubbe russeren med begge hendene slik at han ramler i bakken.
  • Jevsejev reiser seg og spillerne blir stående og se på hverandre. Russeren slår to ganger mot Karadas. Andre gang treffer han med høyrehånden. Karadas går i bakken og mens han ligger nede sparker russeren ham hardt i ribbeina.
  • Episoden holdt på å ende med masseslagsmål mellom de to lagene, men gemyttene roet seg da begge spillerne ble utvist.

Brann-spissen skjønner lite av episoden:

- Jeg tror alle ville reagert som meg gjennom å dytte russeren vekk, sier Karadas og fortsetter:

- Jeg så slaget komme og fulgte slaget ned i bakken, men jeg skjønte ingenting da han begynte å sparke, sier Karadas.

Dopet?

- Det er en katastrofe og helt uforståelig. Øynene til russeren sto rett ut og det så ut som han gikk på stoff, sier en rystet Brann-trener, Teitur Thordarson.

- Det er det styggeste jeg noen gang har opplevd på en fotballbane. Jeg snakket med dommer Rune Pedersen og han skal rapportere hendelsen inn for FIFA. Det er en skandale hvis FIFA slipper slike folk ut på banen igjen, sier Per Ove Ludvigsen. Dommer Rune Pedersen karakteriser episoden på følgende måte:

- Det er det styggeste jeg har opplevd noen gang på en fotballbane og det lyste faktisk ut av øynene på russeren!

Rødt til begge

Han ga begge spillerne rødt kort og vil rapportere inn episoden.

- Begge spillerne fortjente rødt kort slik jeg opplevde situasjonen, men det er klasseforskjell på det spillerne gjør. Russeren slo og ga dessuten Karadas to spark i ribbeina mens han lå nede, sier Pedersen.

Han kommer til å sende en rapport om episoden både til det russiske og det norske fotballforbundet.

- I tillegg vil jeg rapportere episoden inn for UEFA og FIFA, sier Rune Pedersen.

  • Brann tapte for øvrig kampen 1-3. Endre Hansen scoret bergensernes mål.
BLE UTVIST: Før han ble slått ned skubbet Azar Karadas Lokomotiv Moskvas Jevsejev over ende etter en stygg takling. - Det styggeste jeg har opplevd noen gang, sier dommer Rune Pederesen, som ga rødt kort til begge.