Slått ned tre ganger - ble tungvektsmester

Samuel Peter reiste seg mesterlig.

Nigerianeren Samuel Peter ble slått ned tre ganger, men kom sterkt tilbake og beholdt tungvektstittelen sin i World Boxing Council (WBC).

Utfordreren Jameel McCline som tok kampen på kort varsel som reserve for mesteren Oleg Maskajev, hadde Peter på gyngende grunn tidlig i kampen. Nigerianeren måtte i kanvasen i annen- og to ganger i tredje runde, men etter den siste nedslagningen skjerpet han seg, kom tilbake som en ny bokser fra og med fjerde runde og vant en enstemmig poengseier.

Dommerne hadde Peter foran med 115-112, 115-111 og 115-110. Det viser at det var en relativt klar seier han sikret seg til tross for nedslagningene.

- De gangene jeg ble slått i kanvasen sa jeg til meg selv at jeg var mesteren, så jeg måtte forsvare beltet mitt. Det hjalp, slo Samuel Peter fast etter kampen. Han står nå med 29 seirer og bare ett nederlag.

- Jeg både kunne og skulle ha slått ham ut, men klarte det ikke. Jeg trodde virkelig jeg hadde ham etter den andre nedslagningen i tredje runde, men likevel kom han seg unna, sa McCline som kjempet om en VM-tittel for fjerde gang. Han er fortsatt ikke mester.

Nå venter Oleg Maskajev på Samuel Peter. Russeren har bare gitt fra seg VM-tittelen sin midlertidig og er mer enn innstilt på å vinne den tilbake.

Tungvekteren Andrew Golota fra Polen stoppet iren Kevin McBride i sjette runde på det samme stevnet. Australieren Kali Meehan som også er tungvekter, slo amerikaneren DaVarryl Williamson på knockout med en kraftfull høyre sving. Den kampen ble også avgjort i sjette runde.

(NTB)

SÅ STJERNER: Samuel Peter ble slått ned én gang i andre runde, og to ganger i tredje runde. Men han skjerpet seg mesterlig - og slo til slutt utfordreren Jameel McCline på poeng. Foto: AFP
SÅ STJERNER: Samuel Peter ble slått ned én gang i andre runde, og to ganger i tredje runde. Men han skjerpet seg mesterlig - og slo til slutt utfordreren Jameel McCline på poeng. Foto: AFP Vis mer
<B>DOMMERNE ENIGE:</B> De tre dommerne hadde Samuel Peter foran med 115-112, 115-111 og 115-110.