Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

- Slått og sparket i Corona-raseri

Corona-aggresjonen når stadig nye høyder.

ANGREPET: Den belgiske toppsyklisten Harm Vanhoecke skal ha blitt overfalt av en bilfører som mente at de var upassende å trene ute under Corona-lockdown. Foto: Instagram / Harmvanhoucke
ANGREPET: Den belgiske toppsyklisten Harm Vanhoecke skal ha blitt overfalt av en bilfører som mente at de var upassende å trene ute under Corona-lockdown. Foto: Instagram / Harmvanhoucke Vis mer

Den belgiske toppsyklisten Harm Vanhoucke påstår å ha blitt overfalt mens han var ute og trente lørdag.

En rabiat bilfører som skal ha vært oppgitt over at Vanhoucke trente utendørs i disse Corona-tider, skal ha stått bak volden.

Mens Vanhoucke syklet langs Aalbeeksestraat i Vest-Flandern rett over grensen fra Frankrike skal en mann som kjørte en svart varebil ha presset ham av veien og deretter angrepet ham.

- Mannen steg ut av bilen, han var rasende og jeg ba ham om å holde avstand. Etter at jeg sa det, slo han meg i ansiktet flere ganger med knytteneven og fulgte opp med å sparke meg, skriver sykkelrytteren i et Facebook-innlegg, ifølge cyclingnews.

Til slutt ga bilføreren seg og kjørte bort i full fart.

- Dette er alt annet enn normalt selv i disse corona-tider, skriver Vanhoucke.

Farlig trening: Vanhoucke skal ha blitt overfalt og utstatt for vold under trening på lørdag. Foto: NTB Scanpix
Farlig trening: Vanhoucke skal ha blitt overfalt og utstatt for vold under trening på lørdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Også angrep i Italia

Den angivelige bakgrunnen for angrepet skal være den anspente corona-situasjonen som preger hele Europa, også Belgia, med full eller delvis lockdown.

Coronavirus-pandemien har ført til at Belgia har forbudt alle reiser som ikke er kritiske, men forbudet sier foreløpig ingenting om at det ikke er lov å sykle alene ute.

Etterlyser: På sosiale medier ber nå Vanhoucke om hjelp til å finne sin overfallsmann. Foto: NTB Scanpix
Etterlyser: På sosiale medier ber nå Vanhoucke om hjelp til å finne sin overfallsmann. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hendelsen kommer en uke etter at det ble meldt om at også italienske ryttere ble utsatt for rasende bilførere. På det tidspunktet hadde italienske proffryttere lov til å trene utendørs.

- Til personen som kjørte noen centimeter fra meg på åpen vei og trakasserte meg, så passet jeg bare arbeidet mitt, skrev Bardiani-CSF-rytteren Filippo Fiorelli, ifølge Cyclingnews, etter et ublidt møte med en sint bilfører.

Det ble antatt at grunnen til bilistens harme nettopp var Corona-situasjonen.

Frarådes

Sykling i sports- eller treningsøyemed har nå blitt frarådet av en annen corona-relatert årsak i Italia:

For å minske risikoen for krasj og skader som kan legge beslag på viktige medisinske ressurser, har myndighetene bedt folk om å ikke legge ut på sykkelturer.

Spania har allerede forbudt utendørs sykling helt, av samme grunn.

Belgia er, som mange andre nasjoner på kontinentet, hardt rammet av coronaviruset. Det er rapportert om nesten 4300 smittede og 122 døde.

Den belgiske syklisten Vanhoucke har på sin side tatt til sosiale medier i et forsøk på å identifisere mannen som angrep ham.

Lotto Soudal-rytteren beskriver voldsmannen til å være i 40-åra.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!