Slått seg rik

Christian Ruud gikk rett ut av French Open på favorittunderlaget grus mandag. Men han klager ikke: 540 000 raske kroner på to måneders spill er ikke så verst.

Så langt har han spilt inn ti millioner kroner i karrieren. Ryktene om at 27-åringen nå trer av som norgeshistoriens beste tennisspiller er sterkt overdrevet. - Ja, jeg satser på å spille meg til OL i Sydney, sier Christian til Dagbladet. # Han tjener ikke fem øre på kampene i Sydney. Det spiller ingen rolle. For Snarøya-spilleren har tjent nok. Dessuten vil en god plassering i OL gi et kick til å fortsette i flere år framover.

Christian har svært gode minner fra Australia som inspirasjon: I 1997 kom han helt til 8-delsfinalen (4.runde) i Australian Open.

Med smerter

- I OL spiller man på samme type hardcourt-underlag som i Australian Open i Melbourne, sier Christian, som faktisk trives på den slags underlag. til tross for at han er såkalt grus-spesialist.

Men Christian har et problem. Den gamle skulderskaden som melder seg med stigende smerter jo flere matcher han spiller. Det betyr at jo lenger Christian kommer i en turnering, desto større smerter får han.

- Det er ikke plagsomt i selve kampen. Da har jeg som regel tatt noen smertestillende tabletter. Men det er litt mer vondt etterpå.

- Det må jeg leve med resten av karrieren, forteller Christian til Dagbladet.

Over en halv mill.

Rent økonomisk har comebacket etter et halvt års turneringsfravær grunnet en skade vært en suksess. Christian har spilt inn over en halv million kroner på de drøye to månedene i full turneringsjobb.

I fjor slet Christian Ruud så mye med en vond høyreskulder at han bestemt seg for en operasjon.

- Men i siste liten ble jeg så usikker på resultatet av et inngrep at jeg valgte en seks måneders pause fra tennisen i stedet, forteller Christian. Pausen varte fra 14.september i fjor til 22.mars i år.

Allerede i sin tredje turnering etter comeback'et spilte han seg fram til 3.runde Monte Carlo og rett inn på Topp 100-listen.

Wimbledon venter

Nå skal Christian Ruud være med i to toppturneringer på gress. Mini-Wimbledon i tyske Halle, og så selve Wimbledon-turneringen, som starter 26.juni.

- Deretter satser jeg på fire store grusturneringer, i Båstad, Stuttgart, Kitzbühel og San Marino. Det er da jeg skal kvalifisere meg til OL, sier optimisten Christian Ruud.

VIL HA HEDER OG ÆRE: Christian Ruud håper på å kvalifisere seg til OL i Sydney.