Slått ut - full krise

Da Erling Braut Haaland skulle vise storhet, sviktet han igjen. Borussia Dortmund tapte 1-2 for Manchester City og er ute av Champions League. Tyskland mener City feilaktig ble idømt straffespark.

Publisert
Sist oppdatert
  • Borussia Dortmund - Manchester City 1-2 (2-4 sammenlagt)

Utgangspunktet var enkelt før kvartfinalen i Champions League onsdag kveld:

Manchester City ledet 2-1 etter første kamp. Erling Braut Haaland og Borussia Dortmund måtte fram og score.

Og det kunne ikke startet bedre. Jude Bellingham sendte hjemmelaget i ledelsen etter 15 minutter. Men så - etter 55 minutter - utliknet Riyad Mahrez på et kontroversielt straffespark. 20 minutter seinere fulgte Phil Foden opp og sendte gjestene opp i 2-1, noe som ble sluttresultatet.

City er dermed klar for semifinalen etter 4-2 sammenlagt.

TRØSTER HVERANDRE: Mats Hummels og Erling Braut Haaland. Foto: NTB
TRØSTER HVERANDRE: Mats Hummels og Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer

Men straffesparket til City skaper raseri i Tyskland. Storavisa Bild skriver at det aldri skulle vært dømt hands på Emre Can i forkant av straffen.

- En feil avgjørelse. Ifølge regelverket skulle det aldri vært straffe når ballen treffer hodet først og går i hånda, skriver Bild.

Til tyske Sky sier Can:

- Jeg vet bare at ballen traff hodet først og så gikk i hånda mi. Reglene sier at det ikke er hands. At vi får straffespark imot oss - og taper kampen på grunn av dette - er bittert.

SKUFFET: Emre Can. Foto: NTB
SKUFFET: Emre Can. Foto: NTB Vis mer

For Haaland ble kvelden en massiv nedtur. Han var delaktig i forkant av scoringen til Bellingham, men klarte ikke å score selv.

Nå har han gått sju kamper uten mål, inkludert tre landskamper for Norge.

Men enda verre: Dortmund er ute av Champions League, nordmannens våte drøm.

- Han er ikke like skarp som på sitt skarpeste, sier fotballekspert Jan Åge Fjørtoft.

- Alle vil at han skal score. Men han gjorde sitt beste, påpeker trener Edin Terzić.

BLÅ JUBEL: Phil Foden satte inn det avgjørende 2-1-målet for Manchester City. Foto: NTB
BLÅ JUBEL: Phil Foden satte inn det avgjørende 2-1-målet for Manchester City. Foto: NTB Vis mer

Hele det siste døgnet har det brygget opp til noe stort i Dortmund. Og du verden som vi savnet tilskuere på Signal Iduna Park. Borussia Dortmund mot Manchester City er en godbit av de store.

Dortmund-fansen fikk likevel et ord med i laget på forhånd. Utenfor spillerhotellet til City sendte de opp fyrverkeri natta før kampen. Hele tre ganger ble spillerne vekket.

Gjestene startet best og presset Dortmund, uten å skape de store sjansene. Så - etter 15 minutter - var det duket for 17-åringen Jude Bellingham.

Haaland ble sendt ut på et monsterløp i bakrom. Han fikk spilt til Mahmoud Dahoud, som ikke lyktes med skuddet. Men returen gikk til Bellingham. Supertenåringen sendte ballen i krysset, via City-keeper Ederson Moraes.

JUBEL: Erling Braut Haaland og Jude Bellingham feirer 1-0-scoringen. Foto: NTB
JUBEL: Erling Braut Haaland og Jude Bellingham feirer 1-0-scoringen. Foto: NTB Vis mer

Dortmund var heldig som ledet 1-0 til pause. City hadde flere store sjanser, ikke minst ved Kevin De Bruyne, som skjøt i tverrliggeren.

Bellingham er den nest yngste spilleren som noen gang har scoret i et sluttspill i Champions League. Det skjedde i en alder av 17 år og 289 dager. Barcelona-spiller Bojan Krkic var 17 år og 217 dager da han gjorde det mot Schalke 04 i 2008.

Pausen må ha vært god for de gullkledde. På dette tidspunktet var laget videre i Champions League. Sist tyskerne var i semifinalen i 2013.

Men så skulle Emre Can igjen bli involvert i en hendelse med negativt fortegn. Da han skulle heade vekk ballen ti minutter ut i andre omgang, endte det med at han touchet den med hånda. Han mente selv det var uforskyldt og protesterte, men VAR støttet dommerens avgjørelse om straffe.

STRAFFE: Riyad Mahrez utlikner til 1-1 på straffe. Foto: NTB
STRAFFE: Riyad Mahrez utlikner til 1-1 på straffe. Foto: NTB Vis mer

Riyad Mahrez var nådeløs fra ellevemeteren.

Dortmund måtte minst ha to mål for å gå videre. I alle fall ett mål for å få ekstraomganger. Men det gikk ikke.

I stedet scoret Phil Foden på et langskudd. City går til semifinalen etter 2-1 i kampen og 4-2 sammenlagt.

Nå venter Paris Saint-Germain.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer