<strong>KANADISKE MEDALJER:</strong> Dara Howell (t.v) tok gullet i slopestylefinalen, mens landskvinnen Kim Lamarre innkasserte bronsen. Foto: AP /Andy Wong / NTB SCANPIX
KANADISKE MEDALJER: Dara Howell (t.v) tok gullet i slopestylefinalen, mens landskvinnen Kim Lamarre innkasserte bronsen. Foto: AP /Andy Wong / NTB SCANPIX Vis mer

Slått ut av lampeskjerm - så tok hun OL-gull

Tilegnet seieren til avdød venninne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dara Howell ble skadet av en lampe på rommet sitt. Tirsdag slo hun tilbake og beseiret både skrekkbakken og konkurrentene i slopestyle.

Den canadiske 19-åringen tok et overlegent OL-gull etter å ha vært best både i kvalifisering og finale. Etterpå tilegnet hun gullet til en avdød lagvenninne.

Sarah Burke var en pioner i fristil og drev utrettelig lobbyvirksomhet for å få slopestyle på OL-programmet. Hun døde i en superpipeulykke for to år siden.

- Jeg sa her om dagen at jeg håpet at en canadier skulle vinne gullet og tilegne det til Sarah. Denne medaljen er definitivt for henne. Hun gjorde så mye for sporten, og hun smilte alltid. Jeg vant for henne, sa Howell.

Hun måtte sys med to sting på nesen etter at hun veltet en lampe over seg da hun skulle stå opp søndag. Slopestylebakken som har felt en rekke stjernekjørere bød derimot ikke på problemer for henne.

Knockout Hun var best i kvalifiseringen tirsdag morgen, der lagvenninne og storfavoritt Kaya Turski forsvant ut etter å ha falt i begge omganger.

I finalen slo Howell knockout på konkurrentene med 94,2 poeng i første omgang. Ingen var i nærheten av å tukte den poengsummen. Nærmest kom amerikanske Devin Logan, som knep sølvet på 85,4, fire tideler foran vinnerens lagvenninne Kim Lamarre. Dermed kom to canadiere på seierspallen selv om Turski feilet.

Fristildronningen Turski kom til lekene med ni seirer og to 2.-plasser på de 11 siste mesterskapsfinalene i slopestyle, men seiersrekken fikk en brå slutt.

- Jeg manglet selvtillit i dag, sa en nedslått Turski.

Skrekkfall Dårlig endte det også for en annen canadisk utøver. Yuki Tsubota falt stygt i finalen og ble fraktet ut på båre.

- Hun skadet kjeven, men ellers er det bra med henne, sa lagleder Peter Judge.

Det var ingen norske deltakere. Emma Dahlström fra Sverige ble nummer fem i finalen. Hadde sammenlagt poengsum for de to finaleomgangene blitt regnet, i stedet for beste omgang, ville hun vunnet. (©NTB)

<strong>HØYT OPPE:</strong> Howell var overlegen i finalen i slopestyle. Foto: AFP  / FRANCK FIFE / NTB SCANPIX
HØYT OPPE: Howell var overlegen i finalen i slopestyle. Foto: AFP / FRANCK FIFE / NTB SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer