Slått ut av VIRUS

VIKERSUND (Dagbladet): I skiflygings-VM i Oberstdorf tidligere i vinter ble Henning Stensrud beste nordmann på fjerdeplass. Helgas v-cup i skiflyging i Vikersundbakken må han følge fra sjukesenga, utslått av en kraftig virusinfeksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Også en annen av OL-farerne, Jon Petter Sandaker, er sjuk og sengeliggende. Det samme gjelder Simen Berntzen fra Spydeberg IL.

- Alle de tre løperne skulle hoppet i Vikersund, men er strøket. Sjukdommen nå føyer seg pent inn i rekka av utur denne OL-vinteren, sier landslagssjef Trond Jøran Pedersen til Dagbladet.

Henning Stensrud (201,5 meter som personlig rekord) er hardest angrepet.

Lasse oppe og går

- Han har vært sjuk ei uke, og må holde seg i ro ytterligere 14 dager. Plassene til Henning og Jon Petter på v-cuplaget i Vikersund blir overtatt av Tommy Ingebrigtsen og Morten Ågheim, sier Trond Jøran Pedersen.

Verdensrekordholder Lasse Ottesen var sengeliggende tirsdag og onsdag. I går var han oppegående igjen, og sikker siste skanse i forsvaret da hopperne ladet opp til dagens kvalifisering med fotballkamp i Drammenshallen.

- Jeg har hatt halsbetennelse og feber etter OL. Fortsatt går jeg på antibiotika. At det ikke ble hopping i går, passet meg fint. Nå er jeg både uthvilt og skikkelig på hugget igjen, sier Lasse Ottesen.

Han mener det er en fordel å ha vært sjuk, og viser til Lasse Kjus og Bjørn Dæhlie som begge har vartet opp med kjempeprestasjoner like etter at de har stått opp av sjukesenga.

- Nå slapper jeg i hvert fall helt av. Anspent hopping blir det garantert ikke i Vikersundbakken, sier Lasse Ottesen.

Større og bedre

Bakkerekorden i Vikersund er 194 meter. Ifølge arrangørklubbens håp, Sturle Holseter, er 194 meter i 1995 det samme som 200 meter nå.

- Hoppet er kuttet, kulen er bygd opp og radien i overgangen til sletta flatet ut. Vikersundbakken er både større og bedre nå enn da det var renn for tre år siden, sier Sturle Holseter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer