Slått ut av VIRUS

VIKERSUND (Dagbladet): I skiflygings-VM i Oberstdorf tidligere i vinter ble Henning Stensrud beste nordmann på fjerdeplass. Helgas v-cup i skiflyging i Vikersundbakken må han følge fra sjukesenga, utslått av en kraftig virusinfeksjon.

Også en annen av OL-farerne, Jon Petter Sandaker, er sjuk og sengeliggende. Det samme gjelder Simen Berntzen fra Spydeberg IL.

- Alle de tre løperne skulle hoppet i Vikersund, men er strøket. Sjukdommen nå føyer seg pent inn i rekka av utur denne OL-vinteren, sier landslagssjef Trond Jøran Pedersen til Dagbladet.

Henning Stensrud (201,5 meter som personlig rekord) er hardest angrepet.

Lasse oppe og går

- Han har vært sjuk ei uke, og må holde seg i ro ytterligere 14 dager. Plassene til Henning og Jon Petter på v-cuplaget i Vikersund blir overtatt av Tommy Ingebrigtsen og Morten Ågheim, sier Trond Jøran Pedersen.

Verdensrekordholder Lasse Ottesen var sengeliggende tirsdag og onsdag. I går var han oppegående igjen, og sikker siste skanse i forsvaret da hopperne ladet opp til dagens kvalifisering med fotballkamp i Drammenshallen.

- Jeg har hatt halsbetennelse og feber etter OL. Fortsatt går jeg på antibiotika. At det ikke ble hopping i går, passet meg fint. Nå er jeg både uthvilt og skikkelig på hugget igjen, sier Lasse Ottesen.

Han mener det er en fordel å ha vært sjuk, og viser til Lasse Kjus og Bjørn Dæhlie som begge har vartet opp med kjempeprestasjoner like etter at de har stått opp av sjukesenga.

- Nå slapper jeg i hvert fall helt av. Anspent hopping blir det garantert ikke i Vikersundbakken, sier Lasse Ottesen.

Større og bedre

Bakkerekorden i Vikersund er 194 meter. Ifølge arrangørklubbens håp, Sturle Holseter, er 194 meter i 1995 det samme som 200 meter nå.

- Hoppet er kuttet, kulen er bygd opp og radien i overgangen til sletta flatet ut. Vikersundbakken er både større og bedre nå enn da det var renn for tre år siden, sier Sturle Holseter.