UTE:  Tore V. Holvik var best av de norske, men likevel slått ut i kvalifiseringen i OL-halfpipen i Cypress. FOTO: AP/SCANPIX.
UTE: Tore V. Holvik var best av de norske, men likevel slått ut i kvalifiseringen i OL-halfpipen i Cypress. FOTO: AP/SCANPIX.Vis mer

Slått ut i OL-halfpipe

Ingen nordmenn videre fra kval'en. Storfavoritten best.

|||
Ingen av de tre norske klarte å ta seg videre fra kvalifiseringen i mennenes halfpipe i OL onsdag. Tore V. Holvik ble best med sine 23,1 poeng, som han klarte i sitt første run.
Han var langt unna en plass direkte i finalen eller til semifinalen.
Ståle Sandbech endte til slutt på 20,1 poeng. Han fikk bare 9,1 poeng i det første forsøket hvor han åpnet forrykende, men hadde et ublidt møte med kanten av pipen.

Rødtopp i tetRoger Kleivdal åpnet med 15,7 poeng og fikk 18,4 i annet forsøk. Best i kvalifiseringen var den store favoritten, amerikanske Shawn White. Rødhåringen slo til direkte med en superkvalifisering til 45,8 poeng.
Japanske Ryoh Aono og Louie Vito kvalifiserte seg også direkte til finalen.
I den andre gruppen var det finske Peetu Pironen som var best med sine 45,1 poeng.
Sammen med Kazuhiro Kokuba fra Japan og Iouri Podladtchikov fra Sveits gikk finnen direkte til finalen senere onsdag. Den fjerde nordmannen Fredrik Austbø stilte ikke til start på grunn av grunn av en skade han pådro seg under trening.
(NTB).

 BEST:  Storfavoritten Shaun White i konsentrasjon før halfpipe-kvalifiseringen. FOTO: AP/SCANPIX.
BEST: Storfavoritten Shaun White i konsentrasjon før halfpipe-kvalifiseringen. FOTO: AP/SCANPIX. Vis mer