Slått ut

- Ingen vet om mine mareritt, sa Mike Tyson da bokselisensen hans ble inndratt i natt.

I natt ble Mike Tyson nektet lisens til å bokse i delstaten Nevada. Det blir derfor ingen ny tungvektskamp mellom Tyson og Lennox Lewis i Las Vegas 6. april.

En stivpyntet 35-åring forlot stedet kraftig nedbrutt. Etterpå var han åpnere om sine problemer enn noensinne.

- Dere kjenner meg ikke. Ingen vet om marerittene i livet mitt, sa Tyson og la til:

- Jeg har i hele mitt liv aldri hatt en venn. Jeg er et produkt av mitt livs erfaringer.

Fem medlemmer i Nevada State Commission stemte 4-1 mot at Tyson skulle få bokse i Nevada, en av grunnene var at Tyson ikke kan kontrollere temperamentet sitt.

Slåsskampen i New Yorke med Lennox Lewis har bevist det, mente utvalget. Kommisjonen sto likevel ovenfor et dilemma fordi denne kampen ville ha brakt millioner av dollar til Las Vegas, som har fått merke hendelsene rundt 11. September.

Men, kommisjonen sa de tok avgjørelsen på grunnlag av Tysons oppførsel og ikke på hva det ville bety for økonomien til delstaten.

- Vi vil ikke tolerere denne typen oppførsel fra Mr. Tyson, ikke i bokseringen og ikke i Nevada. Fortalte Amy Ayoub fra kommisjonen til AP.

Ingen Mor Teresa

Tyson fulgte selv høringen, men var klart ukomfortabel og slet til tider både med konsentrasjonen og med å svare. I dress og slips satt han mot panelet og skulle forsvare seg selv.

- Jeg er ingen Mor Teresa, men jeg er heller ingen Charles Manson (massemorder), fortalte Tyson under høringen.

På vei ut i limousinen sin sa han at han ikke regnet med å få noe lisens i Nevada, men at hans rådgiver Shelly Finkel skulle ha tvunget han til å møte opp uansett. Han skal ha blitt beordret til å møte opp foran kommisjonen etter basketaket han satt i gang med Lewis-leiren på en pressekonferanse i New York i forrige uke.

Da han fikk spørsmålet om han trodde det ville bli kamp 6. april et annet sted, forklarte Tyson at han ikke trodde det, han sa også at han synes Lennox Lewis er en feiging, før han la til at han skal slåss men Lewis når som helst om han møter han på gaten, melder AP.

<B>GLAD INN, TRIST UT:</B> Mike Tyson får ikke lov til å bokse i staten Nevada framover.