Slått ut

Både Rosenborg og Vålerenga røk ut av UEFA-cupen.

Dagbladet.no fulgte kampene:

 • UEFA-cup, 3. runde:
  Newcastle-Vålerenga 3-1
  Rosenborg-Benfica 2-1
 • Premier League:
  Birmingham-Middlesbrough 3-1 TRONDHEIM/NEWCASTLE/OSLO (Dagbladet.no): Snipp, snapp, snute, så var årets norske europacupeventyr ute. For det ble med nesten for Rosenborg og Vålerenga i kveld.

  Rosenborg fikk en drømmestart på Lerkendal. Ørjan Berg og Azar Karadas ga Rosenborg en tidlig 2-0-ledelse. Mye av jobben så ut til å være gjort. Og det kunne nesten virke som om trønderne trodde det samme.

  Men halvveis ut i omgangen ga Benfica beskjed om at de ikke ville gi seg uten kamp. Nuno Gomes gjorde ingen feil da han ble nikket fram av Zlatko Zahaovic.

  Etter 42 minutter var samme Gomes på farten igjen. For siste gang i kampen. Benfica-spissen gikk i bakken innenfor 16-meteren. Og bildene levnet ingen tvil: Gomes fortjente en Oscar for skuespillerprestasjonen. I stedet får straffen han var på jakt etter fikk han rødt kort og tidlig dusj.

  Dermed lå det meste til rette for Rosenborg. De sorte og hvite hadde nå en hel omgang på å score ett mål. Men det klarte ikke Rosenborg i Ola By Rises første hjemmekamp som hovedtrener. Det var så nære, så nære. For Øyvind Storflor, Frode Johnsen, Ståle Stensaas og alle de andre. Men på en kveld som denne ville det seg ikke. Og dermed var det over og ut for Rosenborg i årets UEFA-cup.