Slavehandel på 1.klasse

Kjære historielærer; denne gangen er du ganske historieløs.

FOR ANLEDNINGEN GANSKE UPRESIS: Gammellærer Nils Arne Eggen burde ikke brukt begrepet "barneslavehandel" i debatten om norsk talentutvikling i fotball. Her peker en ung, stilsikker utgave av lektor Eggen på et område der barneslaveri tidligere var svært utbredt.  FOTO: Ivar Aaserud / Aktuell / SCANPIX.
FOR ANLEDNINGEN GANSKE UPRESIS: Gammellærer Nils Arne Eggen burde ikke brukt begrepet "barneslavehandel" i debatten om norsk talentutvikling i fotball. Her peker en ung, stilsikker utgave av lektor Eggen på et område der barneslaveri tidligere var svært utbredt. FOTO: Ivar Aaserud / Aktuell / SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FÅ har fått mer glede ut av et enkelt grunnfag i historie enn lektor Nils Arne Eggen. Så er han da også en strålende forteller. På den måten har Rosenborg Ballklub sitt eventyrtokt blant sportens europeiske storheter formidlet gjennom Nils Arnes høyst personlige stil, blitt selve fortellingen om at vi nordmenn også kan fikse det der med å spille fotball.

MEN selv den beste historielæren kan ha en dårlig time. Som da Aftenposten forleden ga ham sjansen til å legge ut om sitt absolutte favoritt-tema:

•• At alle Norges små og store fotballtalenter egentlig har best av å komme til hans eget Rosenborg før de måtte la seg friste ut til Europa.

Bakgrunnen for Aftenposten-intervjuet var en lokal trøndersk yndling som de engelske storklubbene lenge har slåss om. Gutten var til og med fra Frosta; tingsetet med en tusenårig tradisjon i det å definere hva som rettmessig tilhører trøndere. Akkurat som Nils Arne skulle trenge juridisk hjelp for å avgjøre slike spørsmål:

- Nå er det en 14-åring fra Frosta som skal til Liverpool. Jeg stiller spørsmål ved hva Liverpool driver med. Det er en form for barneslavehandel, sa Eggen til avisa, før han også stilte noen spørsmålstegn ved hva guttens foreldre tenkte på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer