- Slavehandel

- Dette er rein slavehandel, sier landslagstrener Åge Steen om tvangsflyttingen av Bente Nordby (26) i den amerikanske proffligaen WUSA. - Hvis dette fortsetter, vil vi advare jentene mot å tegne proffkontrakter med klubber i USA, sier Steen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Landslagskeeper Bente Nordby måtte reise fra Carolina Courage til San Diego Spirit mot sin vilje. Nå tilbys hun hjelp av Norges Fotballforbund (NFF).

- Rakel Rauntun (administrativ leder for kvinnelandslaget) står klar til å reise til USA hvis Bente ønsker hjelp. Svaret fra Bente er at hun først vil se an situasjonen i den nye klubben, sier Åge Steen.

Han er skremt over at «menneskehandelen ennå ikke er over i USA», som han uttrykker det.

- Det går ikke an å bli behandlet slik Bente er blitt. Denne typen kynisme er utenkelig for oss nordmenn. Det er viktig med trygghet for at spillerne skal kunne utvikle seg. Tvangsflytting virker helt motsatt. Det skaper utrygghet og er helt uholdbart, sier en klokkeklar Åge Steen.

Frustrert

Etter tvangsflyttingen er Bente Nordby både utrygg og frustert. En dårlig kombinasjon, også med tanke på det sportslige.

- Det har vært et helvete, men jeg skal bite tennene sammen og holde ut de fire til seks ukene som er igjen, sier Bente.

Hun forteller at alt i den amerikanske proffligaen handler om penger.

- Det er noen personer i Carlonia Courage som har ødelagt gleden ved å spille fotball. Men det positive i motgangen får være at spillerne har støttet meg utrolig mye, og at det er blitt en del tårer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer