Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sledehundene slet med diaré

Men nå avanserer Backen. Ekran ligger på 21.-plass.

Kjetil Backen kom inn til Unalakleet tidlig mandag morgen norsk tid på en tredjeplass i årets utgave av sledehundløpet Iditarod.

Kjetil Backen forlot sjekkpunktet Kaltag etter å ha hvilt i overkant av seks timer. Tidlig mandag morgen norsk tid kom han inn til Unalakleet på en tredjeplass etter en etappe mot kysten på i underkant av 180 kilometer.

- Det et veldig hyggelig at han holder tredjeplassen. Han har en lang og tøff etappe bak seg med harde stigninger, sier Backens pressekontakt Ann-Kristin Laeskogen til NTB.

- Kjetil har hatt det tøft, men nå ser det ut til at han har fått kontroll på hundene. De har stabilisert seg på et positivt nivå, legger hun til.

Diaréproblemer

Backens sledehunder har slitt med diaré, men nå ser det ut til at formen er tilbake.

- Han var på sjuendeplass i går (søndag) og har avansert til en tredjeplass. Han har kjørt like fort og fortere enn noen av dem som kommer rett bak ham. Det påvirker gruppen og humøret når hundene sliter med diaré, fortsetter Laeskogen.

Ifølge henne vil Backen hvile en stund til før han fortsetter Iditarod-ferden. Regjerende Iditarodmester Lance Mackey og toer Jeff King har allerede sjekket ut fra Unalakleet.

HVITE: Kjetil Backen hvilte i seks timer ved sjekkpunktet Kaltag. Foto: AL GRILLO/AP/SCANPIX
HVITE: Kjetil Backen hvilte i seks timer ved sjekkpunktet Kaltag. Foto: AL GRILLO/AP/SCANPIX Vis mer

Kamp 

King, som har vunnet Iditarod fire ganger, kom først inn til sjekkpunktet Unalakleet, punktet etter Kaltag, men han forlot sjekkpunktet 44 minutter senere enn Mackey.

- Løpet er kjørt når det gjelder de to om ikke noe spesielt skulle skje. Skulle Kjetil holde tredjeplassen vil det være aldeles fantastisk, sier Laeskogen.

Sigrid Ekran lå på 21.-plass ut fra sjekkpunktet Kaltag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media