Sleit etter gjennombruddet: - Det ble for mye

Frida Karlsson fikk det tøft etter den voldsomme suksessen i skisporet forrige sesong, men er nå tilbake for fullt med det svenske landslaget.

POPULÆR: Frida Karlsson ble en yndling over natta da hun tok langrennssporten med storm forrige vinter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
POPULÆR: Frida Karlsson ble en yndling over natta da hun tok langrennssporten med storm forrige vinter. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Det hadde lenge vært snakk om at Sverige hadde fått opp et nytt kvinnelig talent i verdensklasse i skisporet allerede før forrige sesong. Og Frida Karlsson var vinterens store gjennombrudd i langrennssporet.

Under vinterens verdensmesterskap i Seefeld imponerte hun stort og var en viktig bidragsyter da Sverige tok gullet på stafetten og sjokkerte med sølv på 10 kilometer klassisk.

Det førte naturlig nok til en voldsom interesse fra publikum og media for den svenske jenta som fylte 20 år for et par dager siden.

Satte høye krav

I et nytt intervju med svenske Expressen forklarer Karlsson at oppmerksomheten ble i største laget, særlig etter sesongen var over.

- Det har vært litt … nytt, det vil jeg si. Jeg har gode folk rundt meg som hjelper meg, men … det var vanskelig fordøye det jeg hadde gjort underveis i sesongen. Jeg tok kanskje ikke så lang pause som jeg hadde behøvd i vår for å lande helt. Midt i alt det flyttet jeg også. Det ble rett og slett for mye, sier skistjernen til avisa.

- Men nå i det siste har alt fungert mye bedre, forsikrer Karlsson.

Karlsson forteller at hun følte at hun selv begynte å sette for høye krav til seg selv etter den voldsomme suksessen.

- Jeg vet ikke helt hvorfor. Jeg begynte å sette litt høyere krav til meg selv og mistet meg selv litt. Jeg begynte å tenke på meg selv mer som en skiløper enn som Frida Karlsson.

Så sliten var Karlsson at hun valgte å stå over det svenske landslagets samling i Torsby tidligere denne sommeren.

- Jeg måtte trekke i håndbremsen da. Jeg merket at jeg trengte å lande litt på hjemme bane. Jeg trente fortsatt, men valgte å gjøre det hjemme i stedet, sier hun.

Rivaler

Karlsson er ikke den eneste som har merket overgangen etter en gjennombruddssesong. Også hennes rival på juniornivå de siste par åra, den norske sprintkometen Kristine Stavås Skistad, har hatt det tøft denne sommeren og måtte roe ned treningen helt.

Under Blinkfestivalen i Sandnes fortalte hun Dagbladet at kroppen ikke hadde respondert på trening etter en tøff treningssamling på Sognefjellet i begynnelsen av juni.

- Jeg har vært litt ivrig og kanskje kjørt litt for hardt. Vi har funnet ut at det har blitt for mye. Så roet jeg ned og hadde ikke så mye trening, så nå bygger jeg meg opp igjen, sier Skistad til Dagbladet.

I mai fortalte Skistad til Dagbladet at hun og Karlsson hadde et iskaldt forhold under vinterens mesterskap, både for junior og senior.

- Jeg tror jeg har klart å skaffe meg en uvenn der. Det blir ikke sagt hei mellom oss, sa Stavås Skistad til Dagbladet da.

- Hun er helt iskald mot deg?

- Ja.

- Og du tilbake?

- Jeg sier i hvert fall ikke hei jeg heller da så, men det er greit, jeg har ingen interesse av å bli bestevenner med henne.

Karlsson svarte kjapt at hun var overrasket over inntrykket Skistad hadde, og at hun håpet de to kunne være venner utenfor løypa.

- For å være helt ærlig ble jeg overrasket da det der kom ut. Jeg skal ikke si at jeg kjenner henne veldig bra, men om jeg møter henne, vil jeg absolutt hilse. Jeg vet ikke om hun forsøker å skape en rival fra ingenting eller hva dette handler om, kom svaret fra Karlsson.