«Sleit med å finne spenningsnivået» Cecilie Leganger

Champions League, kvarfinale 1. kamp: Bækkelaget- Kometal Skopje 23-27. Verdens beste keeper som en overtent nervebunt? Ikke lett å forestille seg. Men i går skjedde det med Cecilie Leganger (25).

I første omgang av Champions League-kvartfinalen mot Kometal Skopje scoret de makedonske mestrene 18 mål på 21 kvalifiserte skuddforsøk. Da hjalp det ikke at Leganger var i verdensklasse i andre omgang. Skaden var allerede gjort. Oddvar Bjørnestad, Legangers keepertrener og rådgiver, forklarer det noe uvirkelige skuet slik:

- Cecilie var veldig opptatt av å gjøre en god kamp og hadde altfor høyt spenningsnivå i første omgang. Hun var mer opptatt av å deppe over ballene som gikk i mål enn å konsentrere seg om de neste skuddene.

VM-finalen

Leganger bekrefter Bjørnestads beskrivelse.

- Ja, jeg sleit med å finne spenningsnivået i første omgang. Da var jeg der oppe, sier Cecilie - og strekker handa langt over hodet.

Bjørnestad kan kun huske en gang tidligere hvor Cecilie har vært utsatt for det samme: I VM-finalen mot Frankrike.

- Da gjorde hun også litt av hvert de første 12- 13 minuttene, men da fikk vi justert med en gang. Nå fikk vi ikke justert før i pausen, sier han.

- 100 prosent bedre

Etter hvilen var Cecilie like god, rå og selvsikker som hun er på sitt beste: 22- 23 kvalifiserte redninger, mot to- tre i første omgang.

- Jeg har trygghet i at jeg vet at jeg kan jobbe meg inn i kampen igjen - i stedet for å dukke under. Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte det nå, for det er ikke lett, sier Cecilie Leganger.

Oddvar Bjørnestad sa det egentlig ganske treffende:

- Etter pause var Cecilie 100 prosent bedre. Det var en ekstremt god omgang.

Fra å ligge under med åtte ved pause kuttet BSK det makedonske forspranget til fire mål.

- Kan gå videre

Returkampen i Makedonia neste lørdag blir tøff. Men Leganger anslår muligheten for avansement til 40 prosent.

- Vi har mange mål å gå på i forhold til hva vi viste her. Flere av jentene liker å spille på bortebane. Jeg elsker det. Da går det en fanden i meg, sier Leganger.

Og lover å ha kontroll på spenningsnivået...